Prinţul Ţiganilor se consideră discriminat după un an de arest preventiv, cerând obsesiv eliberarea: “Mă ţineţi legat doar pentru că sunt ţigan!”

0
892

Un martor a dezvăluit că l-a văzut pe Cosmos forţând o minoră să se drogheze, ţinând-o de cap şi obligând-o să prizeze cocaina. În reţeaua de droguri îl băgase şi pe fiul său, Aleodor, cel care se cununase cu doi ani în urmă, naş fiind Adi Minune

 

În timp ce interlopul Cosmos Tănase este de părere că stă, în continuare, în arest preventiv “numai pentru că este ţigan şi este un caz mediatizat”, martorii cu identitatea protejată spun despre acesta că a recunoscut cu ce se ocupă. Mai mult, unul dintre martori susţine că interlopul a forţat o minoră să se drogheze. Mama acestuia spune despre fiul ei că este pungaş, nicidecum traficant de droguri.

 

Martorii sunt protejaţi

 

De aproape un an, Penitenciarul Iaşi a devenit a doua casă pentru Cosmos Tănase, Costel Puia şi Costel Cozma. Cei trei au fost trimişi în judecată pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic de droguri de mare risc. În februarie anul acesta le-a fost respinsă cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive.

Martorii, a căror identitate le-a fost protejată, spun că interlopul a recunoscut faptul că se ocupă de trafic de droguri de mare risc: cocaină. “L-am cunoscut pe Cosmos Tănase într-un cerc de prieteni comuni acum circa trei ani. Am aflat în mod direct de la Cosmos că se ocupă cu traficarea de droguri. Mi-a spus că se ocupă cu comercializarea drogurilor, respectiv cocaină…Mi-a spus că este ajutat să realizeze această activitate cu ajutorul fratelui lui Cristache Tănase, zis <Amar>. Inculpatul mi-a propus să distribui, să vând droguri, preţul fiind de 100 euro gramul de cocaină. Nu am acceptat propunerea”, este declaraţia unuia dintre martori dată în februarie anul acesta.

 

Foto: Cosmos Tănase în momentul ieşirii de la audieri, de la Parchet

 

Un alt martor susţine că, la începutul anului trecut, l-a văzut cu ochii lui pe Cosmos deţinând asupra lui cocaină. “Cosmos Tănase primea droguri prin colete din Spania, acolo şi-a făcut relaţii din închisoarea din Spania. Domnul Tănase a drogat cu sila o persoană de sex feminin şi minoră, aceasta neavând curajul să facă o reclamaţie la Poliţie”, susţine un alt martor.

 

Afacerea “cocaina”

 

Cei de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au descoperit că, în perioada noiembrie 2011-februarie 2012, Cosmos Tănase s-a implicat activ în iniţierea, organizarea şi coordonarea directă a unei operaţiuni de trafic internaţional de droguri cu mare risc realizată pe ruta Barcelona-Iaşi, grupare din care fac parte Costel Puia zis „Cocai“, Costel Cozma, zis „Cornel“, şi Alin Herrero Ramon. “Cosmos a organizat minuţios achiziţia cocainei prin intermediul lui Alin Herrero Ramon, preluarea şi transportarea acesteia în România prin intermediul locotenentului său, Costel Cozma, depozitarea acesteia la locuinţa lui Cozma şi Puia. La această grupare au aderat fratele lui Cosmos, Cristache Tănase şi fiul lui Cosmos, Aleodor”, se arată în dosarul în care sunt judecaţi cei trei traficanţi.

 

Foto: Cosmos Tănase, socru mare

 

În perioada în care Cosmos a fost în Spania l-a cunoscut pe Alin Herrero Ramon. După ce între cei doi s-a legat o prietenie, Ramon s-a hotărât să îşi deschidă o afacere în Iaşi. Acesta a vizitat de mai multe ori oraşul, aici locuind şi concubina lui, Laurenţa Aldea. Cu sprijinul lui Cosmos, spaniolul i-a făcut carte de identitate concubinei, care a fost luată în spaţiu de sora lui Cosmos, Nava Lăcustă, zisă „Londra“. După ce toate detaliile au fost puse la punct, acesta a preluat clubul de noapte „La dolce vita“.

 

Startul afacerii

 

Demersurile pentru derularea operaţiunii au fost iniţiate la finele lui noiembrie 2011 de Cosmos împreună cu Ramon, care s-a ocupat de procurarea a două kg de cocaină de pe teritoriul Spaniei. Cosmos l-a desemnat pe Costel Cozma să se deplaseze în Spania. În decembrie 2011 apare alături de cei doi un al treilea personaj, un anume Sandu Peltz care era în legătură cu un potenţial client al stupefiantelor.

Cozma şi Peltz s-au întâlnit cu Ramon de la care au preluat drogurile. Pentru că afacerea era una tentantă, Peltz a mirosit profitul şi a intenţionat să-i înşele pe cei doi. A vrut să însceneze un atac asupra lui Cozma, în urma căruia urma să preia întreaga cantitate de droguri pentru a o valorifica. Însă Cosmos a avut suspiciuni cu privire la intenţiile lui Peltz, aşa că planurile i-au fost dejucate.

 

Foto: Vila în care locuieşte familia lui Cosmos Tănase

 

Întreaga cantitate de droguri achiziţionată din Spania, 400 de grame au fost oprite de Ramon. Pe 10 februarie 2012, spaniolul a fost arestat pentru trafic de droguri de mare risc în Spania. Restul de 1,6 kg au fost aduse în România de Cozma, cantitate ce a fost preluată de Puia la intrarea în ţară. Cosmos era în căutarea unor distribuitori dispuşi să achiziţioneze cantităţi relativ reduse de narcotice, preţul solicitat fiind de 80-90 euro pentru cantităţi mici şi între 60-75 euro pentru cantităţi mai mari.

 

 

Prinşi cu coletul „în plisc” (stenograme)

 

Din interceptările din data de 10 februarie 2012 reiese faptul că Puia l-a contactat pe Cosmos pentru a-i cere permisiunea să se deplaseze la locuinţa lui Cozma pentru a prelua o cantitate de cocaină. Cosmos l-a contactat pe Cozma şi i-a comunicat că Puia va veni la el să preia o cantitate de cocaină. Ulterior, Cosmos l-a sunat pe Puia şi i-a dat indicaţii acestuia să rupă din bucata mare şi să ia „douăzeci şi trei”.

 

Cosmos Tănase: Da.

Costel Puia: Ce faci, fratelo?

CT: Cu treabă un pic.

CP: Vezi că mă duc să-l iau pe ăla şi te sun să vii la mine, da?

CT: Nu am cum să vin acum.

CP: Da nu acuma, durează jumate de oră.

CT: Mă, de ce te grăbeşti tu aşa?

(…)

CP: Nu ştiu. După aia sună aştia…după aia Simona să i le duc şi ei pe alea. Ăştia toţi mă zăpăcesc. Ăla zice că îl sună în seara asta iară! Şi toţi îmi zic mie să vorbesc cu tine, fratelo! Nu ştii cum fac toţi?

TC: Nu te duci până nu sunt eu. Eu am treabă acum. Când sunt eu acolo te duci. Vreau să văd eu ce mai e acolo. Lasă-mă că eu am treabă.

 

Foto: Cosmos Tănase

 

După terminarea convorbirii, Puia a ieşit, s-a urcat în maşină, a condus pe bulevardul Socola, a intrat pe pasarela Nicolina, a virat pe sens interzis şi a ajuns la Valea Adâncă. Aici a urcat Cozma cu un ruscac unde a fost găsită o cantitate de 1,3 kg cocaină. Puia a rupt dintr-o bucată de cocaină 200-300 de grame.

 

Îl apără decanul Baroului: “Martorii sunt în favoarea lui”

 

În februarie anul acesta, lui Cosmos Tănase i-a fost respinsă cererea de înlocuire a arestării preventive. Avocatul lui Cosmos, Marius Striblea susţine însă că “într-un an s-a efectuat o expertiză şi au fost audiate şase persoane. Toate aceste probe, inclusiv expertiza, sunt în favoarea lui Cosmos Tănase”. 

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments