Debandada de la SIRAJ continuă! BEREA COCLITĂ STĂ CU ZILELE ÎN SOARE, apoi e vândută consumatorilor

0
293

Comisarii de la CJPC Iași au efectuat ieri o razie în Complexul Siraj și au aplicat 3 amenzi contravenționale în valoare de 10.000 lei pentru marfa depozitată în soare. Alți 7 operatori din Siraj au fost sancționați cu avertismente. 
 

„Deficiențele constatate se referă preponderent la condițiile de depozitare necorespunzătoare ale unor produse (bere, sucuri, apă minerală)”, a transmis comisarul șef Marian Grigoraș. 

 

Astfel, au fost găsite depozitate în afara spațiilor comerciale, expuse soarelui, următoarele cantități de produse:

– 2.284 litri de bere;

– 1.290 litri de apă minerală;

– 850 litri de băuturi răcoritoare.

Comisarii au retras de la vânzare 480 de litri de sucuri, iar pentru celelalte cantități a fost dispusă măsura găsirii unor spații de depozitare corespunzatoare. De asemenea, au fost retrase temporar de la comercializare 32 kg de bomboane, cu etichetare incompletă, precum și 3 kg cremă de ciocolată.

„Având în vedere și sezonul cald în care ne găsim, instituția noastră va monitoriza în permananță operatorii economici importanți care comercializează produse alimentare”, a adăugat Marian Grigoraș.

Săptămânalul „7 est” a avertizat de mai multe ori asupra neregulilor flagrante din acest complex comercial, mai ales asupra pericolului pe care produsele alimentare şi nealimentare comercializate aici, îl reprezintă pentru consumatorii de rând. Până acum, autorităţile de control nu au reuşit decât să aplice amenzi care, însă, nu au influenţat în vreun fel ilegalităţile. De fiecare dată, comercianţii au revenit la practicile „tradiţionale”, vânzând ieşenilor produse expirate sau alterate.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments