Chiajna intră, CSMS aşteaptă decizia TAS. 6 iulie este data la care ieşenii vor afla dacă joacă sau nu la matineu

0
70

Fotbalul românesc are nevoie de o nouă amânare pentru a se hotărî calea pe care o va apuca din sezonul următor. La capătul a patru ore de discuţii la Casa Fotbalului, Mircea Sandu a anunţat că decizia finală va fi luată abia pe 6 iulie, atunci când se va şti exact ce verdict va primi U Cluj în apelul făcut la TAS în privinţa procesului de licenţiere.

 

În cadrul şedinţei, reprezentanţii clubului Steaua au venit cu propunerea ca Liga I să aibă în componenţă 14 echipe, FRF a vrut un sistem cu 16 echipe, în vreme ce LPF a apărat actualul format cu 18 echipe. Decizia finală va fi luată pe 6 iulie.

 

Procesul de votare era pregătit, fiind întocmite bilete cu două variante, 16 echipe şi 18 echipe. Membrii CEx trebuiau să aleagă una dintre variante, însă, deşi votul se presupune că era secret, erau obligaţi să se semneze pe propriul bilet.

 

După spusele martorilor, majoritatea membrilor CEx s-au arătat hotărâţi pentru continuarea campionatului cu 18 echipe în Liga I, fiind convinşi mai ales de avertismentele lui Mitică Dragomir, şeful Ligii Profesioniste, care a respins categoric propunerea de 16 echipe făcută de Mircea Sandu, preşedintele FRF.

 

„Eu nu iau parte la aşa ceva, faceţi ce vreţi! Nu votez aşa ceva. Sînteţi nebuni, vreţi să ne alerge iar DNA-ul?”, a strigat Dragomir, conform martorilor.

 

În cazul continuării Ligii I cu 18 echipe se conturează două variante pentru echipele interesate în rămânerea în primul eşantion, Chiajna şi CSMS Iaşi, deşi pe teren bătălia sportivă a fost pierdută clar pe teren:

 

1. Clujul primeşte aviz favorabil la TAS, devine a 17-a echipă, iar locul 18 i-ar reveni Chiajnei, prima echipă sub linie. De asemenea, n-ar fi exclus un baraj Chiajna –  Iaşi

2. Clujul nu primeşte licenţa, situaţie în care cele două locuri vacante ar fi ocupate de Chiajna şi Iaşi.

 

 

Conform unor informaţii provenite de la oficialii „U” Cluj, gruparea ardeleană a fost informată de TAS că a câştigat litigiu în privinţa licenţei, decizia oficială urmând a fi anunţată pe 5 iulie.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments