INFERNUL S-A MUTAT ÎN NICOLINA! Circulaţia rutieră în mai multe zone din municipiul Iaşi a devenit un calvar

0
114

Circulaţia rutieră din mai multe zone ale Iaşului este radical schimbat. Deja, la primele ore ale dimineţii, kilometri întregi de maşini aşteptau să tranziteze pasarela Nicolina. La fel, la capătul CUG, unde au început lucrările de reabilitare. Acelaşi calvar îl suportă şi ieşenii care trec prin zonele Păcurari şi Independenţei.

 

Lucrările pe Axa Sud au început de ieri din capăt CUG. Constructorul va interveni prima dată la trotuare, iar pe pasajul Nicolina a început deja organizarea de şantier, fiind decopertate primele benzi de circulaţie.

 

Reprezentanţii municipalităţiii au explicat, ieri, planurile constructorilor pentru modernizarea axei Podu Roş – CUG, lucrările din CUG şi de pe pasarelă urmând a se desfăşura în paralel. Tot pasajul Nicolina va fi decopertat până la structura de susţinere. Circulaţia nu va fi complet închisă, însă, edili dând asigurări că lucrările vor evolua treptat dinspre trotuare spre axul drumului.

 

„Pasajul nu poate fi atacat decât dintr-o singură ordine. Din zonele de rost spre ax şi dinspre zonele de rost longitudinal din capăt spre centru. Nu sunt alte variante. Trebuie spart cu picamerul tot pasajul şi rămâne grinda prefabricată aşa cum a fost pusă ea acum zeci de ani în urmă. Se va face rebetonarea ei pentru că tot betonul a foar afectat de ciclurile de îngheţ-dezgheţ. Lucrarea este de amploare. Practic, se face un pasaj nou, doar că nu mai faci structura care susţine grinzile“, a declarat viceprimarul Mihai Chirica.

 

 

Lucrările la pasaj vor începe dinspre latura Direcţiei Vamale, după care şantierul se va muta pe cealaltă jumătate a pasajului, dinspre piaţa Nicolina. La final, va fi reabilitat tronsonul median, acolo unde se vor schimba liniile de tramvai.

 

Reprezentanţii Primăriei anunţă că traficul pe pasajul Nicolina va fi transformat radical după finalizarea proiectului. Mijloacele de transport în comun vor circula doar pe axul drumului, acolo unde vor fi amenajate şi refugii mai lungi, pentru a intra şi un tramvai şi un autobuz în acelaşi itmp. „Avem un proiect în care pistele sunt pe partea carosabilă, cu piloni pentru protecţie, şi benzile de circulaţie vor fi trei pe sens. Transportul în comun se va petrece doar în ax. Vor fi benzi galbene pentru transport, refugiile şi toată zona de refugii de 100 de metri“, a detaliat Chirica.

 

Noi reglementări de circulaţie vor fi şi pe bulevardul Independenţei, dar şi în Păcurari, unde vor exista câte şapte benzi.

 

În această dimineaţă, circulaţia în cartierele CUG şi Nicolina a fost dată peste cap de „gâtuirea” de pe pasarelă, unde şoferii erau nevoiţi să circule practic pe o singură bandă. Abia după ora 10.00, traficul a revenit cât de cât la normal.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments