Maglev, trenul japonez care atinge 500 de km/h

0
182

Cu noua tehnologie de „levitaţie”, vehiculul fără roţi parcurge distanţa dintre Tokyo şi Nagoya în 40 de minute, cu 50 de secunde mai puţin decât până acum.

Mersul cu trenul în Japonia va rivaliza cu zborul cu avionul după ce Maglev, noul tren va intra în funcţiuni. Folosindu-se de letivatie magnetică (MAGnetic LEVitation), viteza trenului poate ajunge la 500 de kilometri pe oră.

Primele cinci garnituri Maglev vor fi livrate în 2027, iar până în 2045 va fi gata linia ferată dintre Tokyo şi Osaka, proiectul fiind estimat la 64 de miliarde de dolari. Trenul este fabricat de Central Japan Railway Co. (JR Tokay), primele teste urmând a fi făcute în septembrie 2013.

 

 

Japonia deţine recordul de viteză pe calea ferată, primul tren de mare viteză fiind dezvoltat în Tara Soarelui Răsare în 1964. Maglev a intrat în funcţiune în China în urmă cu nouă ani, viteza cu care „aleargă” garnitura fiind de 430 de km/h. Chinezii au cheltuit 1,3 miliarde de dolari pentru a da în exploatare linia ferată. Sursa: yoda.ro

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments