Luni, vremea va continua să se încălzească în jumătatea de Sud-Est a ţării, dar gradul de instabilitate atmosferică se va accentua în majoritatea regiunilor şi se va manifesta prin dezvoltări noroase convective, averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor lua şi aspect de vijelie şi izolat căderi de grindină, arată buletinul ANM preluat de Mediafax.
Astfel de fenomene se vor semnala ziua în regiunile vestice, sud-vestice, nordice şi centrale, precum şi în zona de munte, iar seara şi noaptea se vor extinde şi în restul teritoriului. Pe arii restrânse cantităţile de apă vor depăşi 20…25 l/mp şi izolat 40 l/mp, în special în jumătatea de vest a ţării. Excepţie va face partea de sud-est a teritoriului, unde numai izolat vor fi ploi de scurtă durată, iar în a doua parte a intervalului în Dobrogea vor fi condiţii de ceaţă. Temperaturile maxime vor avea valori de la 22 de grade în Maramureş până la 31 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime se vor situa între 9 şi 19 grade.
Marţi, vremea va fi instabilă, cu precădere în sudul, centrul, nordul şi nord-estul ţării, precum şi în zona de munte unde manifestările de instabilitate atmosferică vor fi accentuate. În aceste regiuni vor fi dezvoltări noroase convective, averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului cu aspect de vijelie şi izolat căderi de grindină. Local cantităţile de apă vor depăşi 20 l/mp şi izolat 40 l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala local în partea de vest a teritoriului şi pe arii restrânse în cea de sud-est. Temperaturile maxime, în scădere faţă de ziua precedentă, vor avea valori de la 20 de grade în Dealurile de Vest până la 28 de grade în estul Munteniei, sud-estul Moldovei şi Dobrogea, iar cele minime se vor situa între 9 şi 19 grade.