Metoda „VARANU”. Ministrul RELU FENECHIU POATE EVITA CONDAMNAREA doar dacă demisionează din toate funcțiile politice și guvernamentale

0
68

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, poate ocoli o eventuală condamnare definitivă în dosarul în care este acuzat de fapte de corupție, dacă aplică aceeași tactică practicată de fostul lider al conservatorilor, Dan Voiculescu. Jurnaliștii de la Evenimentul Zilei spun pe surse că deja liberalul a început demersurile pentru a scăpa de Dosarul „Transformatorul”.

 

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu (PNL), ia în calcul demisia sa din Camera Deputaţilor, pentru a scăpa de dosarul său de corupţie de la Curtea Supremă. Surse politice au explicat că această măsură este ultima carte pe care ministrul o păstrează în procesul „Transformatorul”. Altfel, la următorul termen de judecată este posibilă o amânare din motive simple: unul dintre avocaţi sau inculpaţi nu se poate prezenta, deoarece are rezervări pentru un sejur turistic sau este bolnav, arată evz.ro.

 

Pe 4 iulie, Curtea Supremă a fixat termenul final în dosarul în care ministrul este acuzat de fapte de corupţie comise în calitate de acţionar şi/sau administrator la firmele din grupul Fene. Demisia lui Relu Fenechiu ar duce la pierderea privilegiilor parlamentare, iar procesul său s-ar muta de la Înalta Curte la Tribunalul Iaşi.

 

Metoda demisiei a fost inspirată de la partenerul său politic, fostul lider al Partidului Conservator, Dan Voiculescu. Acesta şi-a dat demisia de trei ori din Senat pentru a încurca ancheta procurorilor.

 

În iunie 2012, înainte de a se judeca ultimul termen din procesul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), Dan Voiculescu şi-a anunţat demisia din Parlament. Dosarul s-a mutat de la Înalta Curte la Tribunalul Bucureşti. Procesul a fost reluat la instanţa inferioară, iar judecătorul de la Tribunal stabileşte ce probe strânse de Curtea Supremă rămân în proces şi care trebuie refăcute. Completele de la Curtea Supremă sunt renumite pentru rapiditatea cu care judecă procesele de corupţie şi pentru condamnările dure care le dau celor găsiţi vinovaţi, menționează sursa citată.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentEXCLUSIV. Florin Prunea: „Nu cred că U Cluj va juca în Liga I, pentru simplul fapt că au încercat să fraudeze procesul de licențiere”
Articolul următorCAPTURĂ. 31 880 ţigarete şi o maşină, confiscate de inspectorii vamali de la Vama Sculeni
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments