BILANȚUL INUNDAȚIILOR din județul IAȘI: 18,2 milioane de lei

0
79

Valoarea pagubelor produse de ploi, în județul Iași, se ridică la 18,2 milioane de lei. Acesta este bilanțul realizat de Prefectură, după toate datele centralizate de la toate instituțiile deconcentrate și de la primăriile comunelor care au avut de suferit de pe urma inundațiilor.

 

Conform raportării statistice făcute la Guvern, în județul Iași au fost afectate, în urma ploilor căzute în perioada 24 mai – 1 iulie a.c., 108 localități. Au fost avariate două case, zece poduri, aproape 35 de km de drum județean și 118 km de drum comunal, iar 205 hectare de pășuni și fânețe au fost inundate. Datele arată că Iașul se numără printre cele mai afectate zece județe din țară, pagube mai mari fiind înregistrate doar în Vaslui, Vâlcea și Botoșani.

 

În perioada analizată, în municipiul Iași s-a înregistrat cea mai mare cantitate de precipitații, de 297,9 l/m.p.

 

Reprezentanții Guvernului în teritoriu au trimis toate datele la București și valoarea pagubelor create de inundații pentru a se încerca accesarea unor fonduri europene care să ajungă la familiile afectate, suma alocată urmând a fi completată din fondul de rezervă al statului.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments