CAPTURĂ. O proxenetă periculoasă a fost prinsă de poliţiştii ieşeni

0
144

Captură de zile mari a poliţiştilor ieşeni. După aproape patru ani de la condamnarea definitivă, Alina Nicoleta Ursachi, urmărită naţional şi internaţional, a fost prinsă aseară, în zona Galata, şi dusă în arestul Poliţiei Judeţene Iaşi.

 

 

Alina Ursachi şi fostul ei soţ, Nicu Robert Sanda Cotaia, au fost condamnaţi definitiv în 2009, pentru proxenetism. Procurorii de crimă organizată afirmă în rechizitoriu că, în perioada aprilie 2000-octombrie 2001, membrii reţelei condusă de cei doi ar fi racolat aproape 30 de tinere din Iaşi şi Botoşani, sub pretextul că le oferă locuri de muncă în străinătate. O parte dintre acestea au fost obligate să se prostitueze în ţară, iar celelalte au fost vândute unor proxeneţi din Macedonia, Bosnia şi Albania. De pe urma fetelor, infractorii ar fi obţinut 120.000 de lei. Cazul a fost soluţionat după o anchetă care a durat mai bine de un an, în care s-a colaborat cu Serviciului Internaţional de Combatere a Crimei Organizate „SECI”, cercetările fiind extinse şi pe teritoriul altor state.

 

 

„În cadrul colaborării cu autorităţile italiene pentru destructurarea unei grupări infracţionale (acţiune declanşată la data de 19 iunie 2013 de autorităţile italiene) din care făceau parte mai mulţi cetăţeni români ce comiteau fapte de crimă organizată pe teritoriul Italiei, în dată de 2 iulie 2013, poliţiştii Biroului Urmăriri au depistat şi reţinut o femeie, urmărită naţional şi internaţional. Pe numele acesteia autorităţile italiene au emis la 19 iunie 2013, mandat european de arestare pentru comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri, proxenetism, falsificarea unor carduri şi utilizarea lor fără drept, contrabandă etc.  Aceasta a fost reţinută şi condusă la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi unde s-a dispus reţinerea pe bază de ordonanţă pentru 24 ore. Femeia a fost depusă în arestul IPJ Iaşi şi urmează a fi prezentată Curţii de Apel Iaşi, pentru a dispune cu privire la arestarea în vederea extrădării”, a declarat subinspector Alexandru Chelaru, purtător de cuvânt al IPJ Iaşi.

 

 

Printre victimele reţelei s-a aflat şi o ziaristă din Botoşani, care a fost răpităîn plină stradă, a fost vândută unor proxeneţi albanezi şi apoi a fost obligată să se prostitueze în Italia, afirmă anchetatorii.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments