UPDATE. Cercetări extinse. Procurorii caută ALTE BOMBE ASCUNSE de teroristul de la Universitate

0
154

Update

Procurorii DIICOT Iaşi care fac cercetări în cazul atentatului cu bombă de la Facultatea de Electronică precizează, într-un comunicat de presă transmis marţi, că până în prezent nu au mai fost găsite alte dispozitive explozive, iar cercetările în acest dosar continuă.

 

Marţi, la ora ora 13,00, ora programată o conferinţă de presă la sediul DIICOT Iaşi, în care anchetatorii ar fi urmat să furnizeze informaţii despre ancheta în cazul bărbatului care cu o zi în urmă a încercat să detoneze o bombă la Facultatea de Electronică din Iaşi.

 

După o oră, jurnaliştilor care erau prezenţi acolo li s-a comunicat că nu va mai avea loc o conferinţă de presă, reprezentanţii DIIICOT distribuind o notă de presă.

 

„Ieri (luni – nr.), la ora 9.20, inculpatul S.T.O. s-a prezentat la sediul Universităţii Tehnice «Gheorghe Asachi», în amfitretrul Alexandru Climescu, unde se desfăşura examenul de licenţă, ameninţând cele 45 de persoane – 41 de studenţi şi patru cadre didactice – cu detonarea unui dispozitiv exploziv. În cauză, în urma cercetărilor s-a dispus reţinerea inculpatului pentru 24 de ore”, se menţionează în documentul citat.

 

De asemenea, procurorii spun că, având în vedere gravitatea faptelor, s-a dispus ca expertiza psihiatrică în cazul bărbatului să fie făcută de către specialişti ai Institutului de Medicină Legală din Iaşi, „urmând ca în funcţie de rezultatul expertizei să se dispună măsurile legale faţă de inculpat”, arată mediafax.ro.

 

Procurorii DIICOT Iaşi mai precizează că până în prezent nu au mai fost găsite alte dispozitive explozive, iar cercetările în acest dosar continuă.

 

Cercetările în cazul atentatului cu bombă de la Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii, din Iaşi, au fost extinse. Aflat în anchetă, atentatorul a recunoscut în faţa procurorilor că a mai realizat două dispozitive explozive artizanale.

 

Oliver Florin Stan a recunoscut existenţa celor două bombe şi s-a arătat dispus să indice locaţia acestora. În aceste momente, poliţiştii şi procurorii de crimă organizată şi terorism se află în pădurea din zona de agrement Ciric.

 

La faţa locului s-au deplasat pirotehnişti şi angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţe.

Procurorii spun că, după ce acţiunea de la Ciric se va încheia, atentatorul va fi din nou audiat pentru a afla dacă acesta mai are ascunse dispozitive explozive.

 

Oliver Florin Stan a fost anunţat oficial în această dimineaţă că este acuzat de acte de terorism, fiind reţinut de către procurori. În următoarele ore, el urmează a fi evaluat psihiatric, după care se va stabili dacă va fi prezentat instanţei cu propunerea de arestare preventivă sau va rămâne internat pentru tratament în spital. Stan, în vârstă de 38 de ani, este cunoscut ca fiind o persoană diagnosticată cu schizofrenie, fiind internat de 9 ori la Spitalul de Psihiatrie Socola.

 

Ieri dimineaţă, în jurul orei 9.00, el a încercat să se arunce în aer într-un amfiteatru din Corpul A al Universităţii Tehnice „Gh. Asachi”, în care se aflau aproape 50 de persoane, studenţi şi profesori, care participau la examenele de licenţă.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments