Cinci alimente care te ajută să ŢII CANCERUL DEPARTE

0
130

Anumite proteine din sistemul nostru imunitar deţin instrucţiuni precise pentru distrugerea tumorilor canceroase. Într-un corp sănătos, această abilitate înnăscută se află mereu prezentă şi este eficace, fără a avea nevoie să fie impulsionată cu medicamente. Însă, aceste proteine îşi pot pierde abilitatea de vindecare dacă celulele canceroase se dezvoltă necontrolat prin mutaţii ale ADN-ului sau dacă toxinele venite prin mâncare sau poluare chimică afectează grav funcţionarea sistemului imunitar.

 

Cercetătorii de la Universitatea de stat din Pennsylvania au adus dovezi clare care demonstrează modul în care anumite alimente împiedică dezvoltarea tumorilor canceroase. Asta nu înseamnă că bolnavul ar trebui să renunţe la chimioterapie sau la alte forme de tratament. Însă, potrivit soundofheart.org, hrana este medicamentul corpului nu pastilele. Tot ce trebuie să faci este să găseşti acele alimente puternice care inhibă în mod natural factorul de necroză tumorala alfa (TNF-alfa):

 

1. Turmeric

Curcuma este, probabil, cel mai puternic antioxidant cunoscut din popularul condiment Indian. Turmeric are o mulţime de beneficii pentru sănătate. Un studiu recent a arătat că, de asemenea, poate împiedica trecerea la metastază.

Curcuma are efecte anti-inflamatorii si antioxidant care inhiba factorul de necroza tumorala alfa. Potrivit numeroaselor studii de specialitate turmericul pare ca are efecte mult mai bune decat multe produse farmaceutice si, spre deosebire de acestea din urma, nu are efecte adverse.

 

2. Strugurii și resveratrolul

Resveratrolul este un fenol care contribuie la potențialul antioxidant al strugurilor roșii. Resveratrolul reduce oxidarea care cauzează moartea celulelor. S-a demonstrat că resveratrolul impiedică producerea de oxid nitric și TNF-A în timpul infecțiilor cronice care pot cauza afecțiuni severe ale ficatului.

Însă, probabil, cea mai importantă proprietate a resveratrolului este abilitatea sa de a împiedica Ciclooxigenaza-2 (CoX-2). CoX-2 are legătură cu cancerul și creșterile anormale din tractul intestinal. Inhibitorii naturali ai CoX-2 reduc dezvoltarea celulelor canceroase.

 

3. Ceaiul verde

Beneficiile asupra sănătății ale ceaiului verde sunt datorate catechinei. De un interes aparte din partea cercetătorilor s-a bucurat epigallocatechin gallate (EGCG), cea mai importanta catechină din ceaiul verde. EGCG previne atacul virusului HIV asupra celulelor imunitare din organism. Odată ce epigallocatechin gallate a ajuns la celulele imunitare, nu mai este loc pentru ca HIV să pătrundă în aceste celule în modul obișnuit.

 

4. Roșiile

Consumul regulat de roșii și produse din roșii este asociat cu un risc scăzut pentru dezvoltarea mai multor forme de cancer dar au și rol benefic în cazul bolilor de inimă. Printre cele mai importante componente ale tomatelor se numără licopenul, care a fost supus multor studii. S-a descoperit că producția în corp de TNF-alfa s-a redus cu peste 30% după o lună de consum de suc natural provenit din roșii crude.

 

 5. Fructe și legume crude

Există suficiente dovezi care indică faptul că o dietă bazată pe fructe și legume crude bogate în antioxidanți are beneficii anti-inflamatorii. Cu cât consumul este mai ridicat, cu atât este mai semnificativă reducerea agenților inflamatori în corp. În general legumele și fructele (în special cele de culoare închisă) sunt excelente de indole-3-carbinol care ajută la vindecarea celulelor și blochează dezvoltarea celor canceroase. O echipă de cercetători de la Universitatea Ohio a anunțat că antocianinele, compușii care dau culoarea roșie-verzei, sunt capabile să împiedice dezvoltarea cancerului de colon atât în vitro, cât și la cobai.

 

(Sursa: sfatulparintilor.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments