EFECTELE PLOII în judeţul Iaşi. Zeci de kilometri de drumuri distruse, poduri şi podeţe acoperite de ape, gospodării dărâmate şi sute de hectare de culturi compromise

0
77

Mai multe comune situate în apropierea afluenţilor râului Prut au raportat pagube însemnate atât în agricultură, cât şi în infrastructura locală.

 

 

Astfel, precipitaţiile din noaptea trecută au provocat mai multe daune în comuna Ţibana. Au fost afectate trei poduri şi podeţe, 350 metri de drum judeţean, 850 metri de drum comunal şi 22,5 kilometri de drum sătesc. Apele au afectat şi 200 de hectare de teren agricol.

În comuna Bârnova au fost înregistrate precipitaţii sub formă de averse de 50 – 70 l/mp. Scurgerile de pe versanţi au afectat două poduri, 200 metri de drum judeţean, 15 kilometri de drum comunal şi sătesc.

În Ciorteşti a fost afectat un drum comunal pe o distanţă de aproape doi km şi un pod.

 

 

În comuna Tomeşti sunt 37 de curţi inundate, două case, două anexe gospodăreşti, în jur de 30 de km de drum judeţean, comunal şi sătesc distrus.

 

 

Comitetul local pentru situaţii de urgenţă Ciurea a raportat 12 case afectate de ploi şi 12 anexe gospodăreşti, un pod, 3,7 km de drum judeţean, 17 km de drum comunal şi sătesc, 111 hectare de teren agricol, fiind colmatate 28 de fântâni de pe domeniul public.

De la Grajduri s-a primit un raport cu privire la pagubele produse de precipitaţiile din noaptea de 30 iunie spre 1 iulie. Au fost afectaţi peste 11 km de drum comunal şi sătesc.

 Toate datele înregistrate au fost trimise de comitetele locale pentru situaţii de urgenţă, până la ora 16.00.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments