Elita medicală s-a mutat la Botoşani. "La Spitalul Judeţean toţi au studii superioare. De la spălat duşumeaua au devenit asistente"

0
93

În ultimul an, fondul de salarii de la Spitalul Judeţean Botoşani Mavromati s-a mărit considerabil dat fiind că mai multe infirmiere au devenit asistente cu studii superioare, acestea solicitând şi salarizarea corespunzătoare.

Asta în timp ce, susţine vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Sorescu, spitalul nu reuşeşte să îşi realizeze indicatorii stabiliţi prin contractul cu Casa Judeţeana de Asigurări de Sănătate.

„S-a vehiculat la un moment dat să se ia salariile din ce susţine Casă, iar CJ să le susţină cheltuielile de administraţie. Nu se poate aşa ceva. CJ susţine partea de cofinanţare. Acolo avem multe infirmiere care între timp au devenit asistente cu studii superioare. De la spălat duşumeaua au devenit asistente. Este dreptul lor. Şi vor salarii sub medic. De unde să ajungă fondul de salarii? La Spitalul Judeţean, toată lumea are studii superioare. Am avut discuţii repetetate că nu vor să-i promoveze pe diploma. Dar dacă eşti atât de bun, du-te la clinici private şi te angajează cu studii superioare”, a spus Gheorghe Sorescu.

La Spitalul Judeţean, cheltuielile salariale depăşesc 80% din buget.

 

 

(Sursa:  ziare.com)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments