EXCLUSIV 7 EST. Patru sate joacă după CUM CÂNTĂ PRIMARUL

0
737

Formaţia din Ţigănaşi e cea mai selectă din tot judeţul: în ea cântă primarul, doi profesori de muzică şi unul de sport.

 

 

De mai bine de 20 de ani este lăutar şi se mândreşte cu asta. La chitară a învăţat să cânte în armată, iar de atunci nu s-a mai oprit. Acceptă cu bucurie invitaţiile la nunţi şi la petrecerile private. Totodată, de un an conduce destinele a 5.000 de oameni din comuna Ţigănaşi.

 

 

Se plictisea în armată

 

S-a apucat de cântat pentru că a considerat armata o pierdere de vreme. A făcut patru luni la Bucureşti, după care a continuat stagiul militar la Focşani. Aici a învăţat să cânte la chitară, iar de 20 de ani este sufletul petrecerilor.

 

Dragostea pentru muzică a început cu un refuz din partea unui coleg “de suferinţă” din Ploieşti. Avea în cameră o chitară, dar a refuzat să-l înveţe să cânte. “Avea un caiet pe care era desenată o chitară. I-am furat caietul, am copiat chitara şi aşa am învăţat să cânt. Aveam una acasă, dar o ţineam acolo degeaba”, îşi aminteşte Iulian Chirilă, primarul comunei Ţigănaşi.

 

Ideea înfiinţării unei trupe i-a venit la o nuntă care a avut loc la cort. La un pahar de vorbă le-a propus unor puşti de liceu să înfiinţeze o trupă. Cu ajutorul omului de afaceri Aurel Placinschi, dorinţa lor a devenit realitate.

 

 

Banii, cu o condiţie

 

Însă oamenii de afaceri ştiu să negocieze. I-a dat banii împrumut cu o condiţie: să ia numele asociaţiei pe care o conduce. Aşa a fost înfiinţată trupa Moldova Grup Ţigănaşi, condusă de primarul comunei Ţigănaşi, Iulian Chirilă şi alţi trei profesori: doi de muzică şi unul de sport. Acesta din urmă cântă la saxofon. Cu vocea se ocupă tot primarul.

 

“De când sunt primar mă duc seara la petrecerile unde sunt invitat să cânt. Un prieten mi-a spus să mai las balalaica aia, dar nu pot. Pasiunea mea este cântatul la chitară şi la voce şi nu îmi este ruşine cu asta”, spune edilul din Ţigănaşi.

 

Spune cu mâna pe inimă că în viaţa lui nu a făcut playback. Cântă doar live. “Pentru nimic în lume nu am face playback. Respectăm tradiţia. Nu venim doar la restaurant, ci şi acasă la naşi, la biserică…”, spune Chirilă.

 

 

“Vor juca după cum le cânt eu!”

 

Comuna Ţigănaşi este formată din satele Ţigănaşi, Cârniceni, Mihail Kogălniceanu şi Stejarii. Pentru prima dată de la atestarea documentară, pe 15 august vor fi organizate zilele comunei.Urmează să fie găsiţi sponsorii.

 

“Voi umbla cu cerutul la cei care au bani, la afaceriştii din zonă. Dacă fac rost de bani, voi aduce artişti consacraţi de muzică populară, ca Margareta Clipa sau Sofia Vicoveanca, nu pe oricine. Dacă nu vom avea bani, vom cânta noi”, a declarat primarul.

 

Iulian Chirilă şi-a dat licenţa în contabilitate. A lucrat doar în administraţie. A fost casier la început, după care a lucrat ca agent fiscal, contabil şef şi inspector buget în cadrul Primăriei din Iaşi. La ultimul loc de muncă a stat şapte ani.

 

“Sondajele m-au scos cu peste 70%. Şi atunci mi-am zis că trebuie să candidez. Am candidat din partea PSD, deşi eu ţin cu PD-L. Nu am duşmani, vorbesc cu toată lumea. Unii parlamentari mă invită să le cânt la petreceri”, spune Iulian Chirilă.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentS-a terminat cu boieria! UNDE VOR FI PUSE CAMERELE PENTRU ROVIGNETE
Articolul următorExclusiv 7EST. Cum suntem furaţi la pompă: MITURI DESPRE BENZINĂRII
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments