Exclusiv 7est. Românca, femeie de nădejde: O FAMILIE ÎN IAȘI, ALTA ÎN TOSCANA

0
349

100% autentic: cum s-a împărţit Elena între soţul din România şi noul iubit din Italia, spre mulţumirea tuturor.  Migraţia economică are şi o componentă sexuală în ultimii ani: foarte multe femei plecate la muncă în Italia duc o viaţă paralelă acolo. Elena, din Iaşi, a făcut un copil cu un italian, dar şi-a anunţat soţul din România că e singura posibilitate de a o duce cu toţii bine, din punct de vedere financiar.

 

Mihai îşi bea cafeaua pe un scăunel, în curte, în fiecare dimineaţă şi îşi priveşte gospodăria roată împrejur. E singur în ditamai casa, cei doi copii sunt mari, au viaţa lor, iar Elena, soţia, are aproape 10 ani de când „face Italia”, adică munceşte acolo ca să-i „ţină” pe ei, în România. Mihai şi Elena s-au înstrăinat de mult, nici nu mai pot spune că sunt împreună, deşi ea are grijă în continuare să-i trimită bani şi să nu-l lase să moară de foame. Povestea lor e de un comic absurd, dar nu e nici pe departe un caz ieşit din comun. Mihai are casa pe o culme a satului Cârlig, suburbie a Iaşului, de unde vede ca-n palmă Şorogariul, Agronomia şi viile din Copou. Le priveşte în fiecare dimineaţă, singur la cafea, şi s-a obişnuit cu situaţia.

 

„Cei mai curvari din lume”

Elena a plecat în Italia când copiii erau adolescenţi, unul terminase deja liceul. Avea 42 de ani, dar se măritase de tânără, ca peste tot la ţară. A ajuns în Toscana, ca femeie în casă, adică şi bucătăreasă, şi menajeră. O angajase un italian în vârstă, trecut de 60 de ani, care avea o afacere prosperă cu comerţul de legume şi fructe. Italianul era însurat, dar soţia lui nu putuse face copii, aşa că locuiau singuri într-un conac uriaş. Încetul cu încetul, cum se întâmplă de multe ori cu femeile românce care ajung în Italia, „moşul” începuse s-o curteze. „Se purta foarte frumos cu ea, e un om gentil, foarte sufletist, şi a vorbit foarte sincer cu ea”, povesteşte o apropiată a familiei din Cârlig.
Elena ajunsese om de încredere în afacerea cu legume şi fructe a italianului. Acasă, Mihai nu ştia nimic, dar recunoaşte că, de când ea a plecat, şi-a imaginat că s-ar putea întâmpla orice pe-acolo. „Italienii îs cei mai curvari bărbaţi din lume. Elena e femeie frumoasă, mi-am şi luat gândul de la ea”, recunoaşte soţul ei din România. După o lungă perioadă în care a curtat-o, italianul i-a cerut Elenei să-i devină amantă. „Dar ea n-a cedat, avea principii pe care nu le putea încălca. Continua să vină o dată-de două ori pe an în ţară şi nu concepea să-şi lase baltă familia”, explică una dintre cele mai bune prietene ale ei.  

 

El – şomer, ea – frumoasă

Mihai lucrase la Fortus şi ajunsese şomer la 45 de ani, cum e mai rău, când nu te angajează nimeni. De supărare, o luase cu băutura, iar de casă nu se mai îngrijea nimeni. Elena a plecat la disperare în Italia, pentru că nu mai aveau nici după ce bea apă. „Moşul” – cum îi spun râzând neamurile din ţară – a făcut-o, încetul cu încetul, să-l accepte, şi chiar dacă nu se culcase cu el, îi devenise cel mai drag om din Italia. „El a vorbit şi cu soţia lui şi a fost o înţelegere în trei, între oameni maturi. Nevastă-sa era mai bătrână şi, până la urmă, a acceptat situaţia”, spun rudele familiei din Cârlig, care dau detalii: „Moşul are mai multe case şi i-a dat una ei, să stea singură acolo. I-a spus foarte clar că vrea un copil de la dânsa şi e dispus să facă orice ca să-l aibă, pentru că nu vrea să moară fără sa lase nimănui averea”.

În cele din urmă, Elena a cedat şi a rămas însărcinată, acum având cu italianul un băieţel de 4 ani. Momentul când a născut a fost un şoc pentru Mihai, rămas în ţară. „El nu ştia nimic. Elena a venit în Iaşi şi i-a spus: «Uite care-i treaba, eu am un copil cu italianul, dacă îţi convine, bine, dacă nu, divorţăm şi gata». Ea l-a făcut să înţeleagă că e mai bine aşa pentru toată lumea”.

 

„Marea majoritate a femeilor românce care s-au angajat în Italia sunt asaltate cu avansuri sexuale de localnici. Multe îşi fac iubiţi acolo, chiar dacă au soţi în România. Acasă le aşteaptă nişte brute fără serviciu, în timp ce în Italia li se pare că îşi trăiesc a doua tinereţe”, româncă plecată la muncă în Italia.

 

Un copil şi două familii fericite

Cei doi copii mai mari ai Elenei au acceptat şi ei situaţia, mai ales că financiar toţi o duceau acum mult mai bine. “Italianul a fost un domn, s-a ţinut de cuvânt până la capăt. Ea trăieşte separat, cu copilaşul, în casa pe care i-a pus-o la dispoziţie, iar el vine doar şi o vizitează. Îi dă tot ce-şi doreşte inima, nu-i lipseşte nimic”, povesteşte ruda Elenei. Acum, românca are practic două familii. Băieţii ei cei mari, din Iaşi, au venit de multe ori s-o viziteze, au stat la ea în casă săptămâni în şir, a venit şi ea în ţară câteva luni, ba, mai mult, şi soţul ei, Mihai, a mai stat la ea prin Italia. “Deci sunt o familie modernă”, râd neamurile lor din Cârlig.

Mihai acum îşi poate petrece liniştit bătrâneţile. Rămas fără femeia de lângă el, dar salvat economic. Elena i-a dat bani să cumpere o fermă dezafectată de la Popricani şi Mihai s-a apucat de crescut capre în sistem intensiv, pentru că i-a spus cineva că brânza e foarte cerută pe piaţă. Dar l-au furat îngrijitorii şi nici nu s-a priceput la zootehnie, aşa că a tăiat toate caprele şi acum s-a apucat de crescut pui. Măcar are o ocupaţie, în timp ce Elena îşi vede de viaţa ei în Italia.

 

Cifrele vorbesc de la sine

 

Trei milioane de români au plecat din ţară în ultimii ani pentru a lucra în Occident

Un milion de români, majoritatea femei, se află la muncă în Italia

 

 

Testament cutremurător: “Mamă, să ai grijă de tine că lumea e rea”

 

Cazul unui copil de 12 ani din judeţul Argeş a făcut înconjorul lumii. El s-a spânzurat după ce a aflat că mama sa va pleca la muncă în Italia. Băiatul era o fire sensibilă şi nu s-a putut obişnui cu gândul că mama sa va fi departe. Copilul locuia cu mama şi cu tatăl său vitreg. Băiatul a lăsat în urmă un bilet în care şi-a luat rămas bun de la mama şi sora sa: “Îmi pare rău că ne despărţim certaţi. Cu înmormântarea mea nu o să aveţi probleme pentru că vine omul ăla cu banii pe lemne. Soră-mea, tu să te ţii de şcoală. Mamă, tu să ai grijă de tine că lumea e rea”.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments