Greu de înțeles. Teroristul de la Universitate, subiect de studiu aprofundat pentru medicii psihiatrii

0
101

Oliver Stan, bărbatul care a intrat cu o bombă artizanală într-o sală din clădirea  Universităţii Cuza, a fost expertizat joi pentru a doua oară de către medicii psihiatri. Medicii susţin că mai au nevoie de două şedinţe pentru a putea da un rezultat.

 

Membrii Comisiei de Expertiză care au mers astăzi la Oliver Stan au spus că pacientul era mult mai relaxat decât la prima expertiză şi au încercat să se apropie de el, să-l facă să aibă încredere în ei, pentru a putea să-l înţeleagă mult mai bine.

 

La expertiză, Oliver Stan a venit cu un exemplar al cărţii sale, „Prima mea Luptă” şi le-a spus medicilor să o ia şi să o citească.

 

Medicul legist i-a oferit pe carte suma de 50 de lei. „L-am întrebat cât să-i dau pe carte, deoarece o voiam, pentru a citi şi a înţelege mult mai bine trăirile pe care le are bolnavul. S-a ruşinat şi, după insistenţe, a spus 50 de lei, pe care i-am dat. A dat şi un autograf şi a scris „prima mea carte vândută” ” a declarat prof. dr. Călin Scripcaru, medic legist şi membru în Comisia de Expertiză.

 

Potrivit managerului Spitalului de Psihiatrie, dr. Lucian Burlea, Oliver Stan a cerut un toc de hârtie, un pix şi un computer.

 

Reamintim că Oliver Stan a intrat, pe 8 iulie, în amfiteatrul P6 al Facultății de Electronică și Telecomunicații cu un proiectil de război şi 12 litri de benzină, amenințând că va detona o bombă dacă nu-i sunt satisfăcute cererile. În sală erau patru profesori şi 40 de studenţi care îşi dădeau examenul de licenţă. Bolnav de schizofrenie, atentatorul a fost reținut după ce în prealabil detonase dispozitivul aflat asupra sa. Din fericire nu au existat victime.

(Sursa: realitatea.net)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments