La Chișinău, ca la București. Președintele României întâmpinat de manifestanți PRO și CONTRA UNIRII. Traian Băsescu: „Vladimir Voronin a uitat că are părinţi în România”

0
59

Preşedintele Traian Băsescu a fost primit miercuri dimineaţă de omologul moldovean Nicolae Timofti, ceremonia oficială organizată la Reşedinţa de Stat a acestuia desfăşurându-se în condiţiile în care în apropiere au avut loc două mici manifestaţii ale unioniştilor şi celor care se opun acestui act.

 

Şeful statului român a fost întâmpinat de Nicolae Timofti pe Bulevardul din faţa Reşedinţei sale de Stat, cu ceremonial militar, însă la cele două capete ale străzii au avut loc manifestaţii ale unor mici grupuri care au scandat lonzici pro Băsescu şi pro România, iar pe de altă parte împotriva preşedintelui Băsescu şi a unirii celor două ţări, arată Mediafax.

 

Grupul de manifestanţi unionişti era constituit din circa 25-30 de persoane, cu steaguri tricolore româneşti. Manifestanţii au strigat „Băsescu, Băsescu!”, „Unire, Unire!”, „România!”.

 

Ceilalţi manifestanţi au scandat împotriva preşedintelui Băsescu şi „Jos Unirea!”, grupurile dispersându-se după intrarea celor doi oficiali în Reşedinţa preşedintelui moldovean, menționează sursa citată.

 

La ora 11.30, președintele Traian Băsescu a susținut o conferință de presă, la Chișinău, în care a punctat o serie de puncte comune cu Republica Moldova, întărind totodată sprijinul necondiționat pe care moldovenii de peste Prut îl au din partea României. Site-ul HotNews.ro citează din declarațiile președintelui Traian Băsescu:

 

„Acordul de asociere a republicii Moldova la Uniunea Europeană şi parafarea acordului de liber schimb – se va întâmpla acest lucru la summit-ul UE de la Vilnius, din 28-29 noiembrie. Mulţumesc pentru cuvintele frumoase privind suportul politic pe care l-am acordat necondiţionat Republicii Moldova pentru alăturarea la UE. Meritele sunt ale poporului Republicii Moldova şi ale politicienilor”, a declarat Traian Băsescu.

 

Şeful statului român a adăugat că „Republica Moldova nu are altă alternativă decât cea europeană. Vă pregătiţi pentru un mare succes al ţării şi am venit să fiu alături de dumneavoastră într-un moment important, să vă asigur că România va rămâne un avocat fără rezerve în ceea ce priveşte drumul european al Republicii Moldova. S-a ajuns la o maturitate a relaţiilor bilaterale. Relaţia România – Republica Moldova este matura, solidă.”

 

„Mă bucur că în sfârşit se deznoadă proiectul gazoductului Iasi-Ungheni. Mă bucură faptul că proiectul de interconectare Fălciu – Boteşti se va realiza în acest an”.

 

„Procesul de acordare a burselor: Pentru anul şcolar 2014-2015 estimăm o creştere la 6.000 de burse pentru tineri moldoveni.”Traian Băsescu: „Republica Moldova nu are altă alternativă decât cea europeană. România va rămâne un avocat fără rezerve în ceea ce priveşte drumul european al Republicii Moldova.”

Traian Băsescu: „Vladimir Voronin a uitat că are părinţi în România”, arată HotNews.ro.

 

 

Traian Băsescu va avea întâlniri cu premierul Iurie Leancă, preşedintele Parlamentului, Igor Corman, cu primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, precum şi cu liderii partidelor guvernamentale: Vladimir Filat – Partidul Liberal-Democrat, Marian Lupu – Partidul Democrat şi Mihai Ghimpu – Partidul Liberal.

 

Preşedintele Băsescu va depune în cursul după-amiezii o coroană de flori la Monumentul „Ştefan cel Mare şi Sfânt” din centrul Chişinăului, moment la care, potrivit relatărilor presei moldovene, a fost anunţată o manifestaţie a membrilor Partidului Comunist al fostului preşedinte Vladimir Voronin, împotriva şefului statului român.

 

Din delegaţia preşedintelui român fac parte şeful Cancelariei, Cristian Diaconescu, consiliderul prezidenţial Iulian Chifu şi secretarul de stat în MAE, Bogdan Aurescu, arată Mediafax. 

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments