Primarul Tomeştiului, supărat după ce CJ i-a blocat conturile. TIMOFTE, ÎN SCANDAL cu propriul partid

0
381

El avea o restanţă de 22.000 de lei la plata unei taxe.  Primarul acuză: „Nu mă ajută cu fonduri, mai îmi pun şi beţe în roate”. Şefii CJ: „Poate să fie liberal, noi aplicăm legea”

 

Conturile Primăriei Tomeşti au fost blocate printr-o cerere a Consiliului Judeţean Iaşi, care are de recuperat de la Consiliul Local al comunei o datorie de 22.000 de lei. Banii reprezintă 40% din impozitele pe maşini grele percepute de către Primăria Tomeşti, sumă pe care Consiliul Local Tomeşti ar fi trebuit s-o verse în bugetul Consiliului Judeţean. Surprinzător este că o instituţie controlată de PNL – Consiliul Judeţean, a atacat o altă instituţie controlată de oamenii aceluiaşi partid, Primăria Tomeşti.

 

Investiţii ioc, blocaje tot înainte

 

Primarul din Tomeşti, Ştefan Timofte, se plânge că autoritatea judeţeană nu numai că l-a blocat acum, dar i-a refuzat ajutorul pentru proiectele pe care le derulează. „Consiliul Judeţean a solicitat Fiscului şi a obţinut blocarea conturilor Primăriei Tomeşti, pentru o datorie de 22.000 de lei. Contabila noastră a încercat astăzi (miercuri, 17 iulie – n.r.) să plătească ceva şi a aflat că nu are cum. Este o datorie rezultată din impozitele locale, din care 40% trebuia să vărsăm sub formă de contribuţie la bugetul judeţean. Ce mă deranjează este că avem proiecte de canalizare, avem şcoală în reparaţii şi drum în reabilitare şi nu ne-au ajutat cu nimic. Bine că acum ne blochează şi conturile, măcar să nu mai putem mişca nimic”, ne-a spus Stefan Timofte, primarul comunei Tomeşti.

Primarul din Tomeşti, Ştefan Timofte, e ştiut de ani buni ca o nucă greu de spart, neexecutând orbeşte ordinele de partid

 

Blocare legală

 

Reprezentanţii CJ au refuzat să comenteze decizia instituţiei în absenţa preşedintelui Cristian Adomniţei, care este în concediu. Singurul detaliu obţinut de la un reprezentant al CJ Iaşi a fost că „acea taxă este perfect legală şi Primăria Tomeşti a întârziat nepermis de mult plata. Au fost sancţionaţi la fel cum s-ar întâmpla cu orice comună, nu contează că este sau nu primar liberal”.

 

 

Conturile vor fi deblocate

 

În zilele viitoare, conturile Primăriei Tomeşti vor fi deblocate. „Avem de gând să plătim pentru că avem lucrări în derulare şi nu le putem ţine pe loc. Este legal să achităm cei 40%, nu comentăm legalitatea sumei, ci promptitudinea cu care ne-au sancţionat, în loc să ne ajute”, a precizat primarul Ştefan Timofte.

 

Canalizare pentru 1.500 de case

 

Unul dintre cele mai mari proiecte aflate în derulare în comuna Tomeşti este cel de extindere a canalizării. Aproximativ 1.500 de gospodării din satele care compun comuna de lângă Iaşi vor fi racordate la noua reţea de canalizare.Valoarea totală a proiectului este de 14,5 milioane de lei fără TVA, iar lucrările se vor termina în luna iunie 2015.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentMoment aniversar. PATRIARHUL DANIEL împlinește 62 de ani
Articolul următorMacabru. Trei femei de culoare din Ohio, UCISE ȘI BĂGATE ÎN SACI DE PLASTIC
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments