RĂSUFLĂ UȘURAT. Medicul ortoped Paul Botez, CERCETAT ÎN STARE DE LIBERTATE

0
159

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași nu au reușit să-i convingă nici pe judecătorii de la Curtea de Apel, astfel că medicul ortoped Paul Botez, acuzat de luare de mită, va fi cercetat în stare de libertate.

 

În urmă cu câteva minute, magistrații curții ieșene au hotărât că renumitul medic și profesor universitar își poate desfășura liniștit activitatea, și asta chiar dacă organele de anchetă l-au prins în flagrant în timp ce primea 4.000 de lei pentru a efectua o operație.

 

Acuzatul a solicitat să fie lăsat în libertate deoarece are o listă foarte lungă de pacienți care au nevoie de intervenții chirurgicale de urgență. Se pare că acest argument a fost mai puternic decât problele procurorilor, în decizia finală a instanței de judecată.

 

Medicul ieşean a beneficiat de aceeași înțelegere, la finele săptămânii trecute, și din partea judecătorilor de la Tribunal, după ce în prealabil fusese reţinut de pro­curorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi. Potrivit unor surse judiciare, de la momentul flagrantului din biroul medicului şi până în prezent ar mai fi fost identificaţi şi alţi pacienţi care au spus autorităţilor că ar fi oferit „atenţii“ în bani medicului Bo­tez.

 

 

Paul Botez a fost reţinut pentru 24 de ore, după ce a fost denunţat de un fost pacient care a susţinut că medicul i-ar fi cerut bani pentru a-l opera. Potrivit referatului întocmit de procurori, Neculai A. a fost internat în perioada 4 – 11 iunie la Spitalul de Recuperare şi, „deşi a fost programat pentru artroplastie totală de şold, nu a fost operat deoarece nu a avut suma de 5.000 de lei pe care i-a pretins-o medicul Botez Paul“.

 

Denunţul a fost făcut pe 9 iulie, în aceeaşi zi Neculai A. primind de la Parchet o cameră video cu care a filmat în timp ce Botez i-ar fi spus că operația costă 5.000 de lei. A doua zi, cu bani marcaţi, Neculai A. i-ar fi înmânat medicului 4.000 de lei, care au fost găsiţi în birou în timpul flagrantului.

 

După descin­deri, în biroul şefului Clinicii de Ortopedie s-a găsit o mică avere, constând în sume de bani: 65.000 de lei, 44.865 de euro, 2.500 de dolari şi 80 de ruble ruseşti.

 

„Despre această sumă învinuitul Botez Paul a precizat că-i aparţine în mare parte asistentei-şefe Grierosu Carmen, cu care are o relaţie afectivă, împreună având şi un copil. Audiată fiind, Grierosu Carmen a declarat că nu are nicio sumă de bani în biroul lui Botez Paul“, se arată în referat.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments