Și săraci, și cu banii luați! Trei sute de ieșeni vor da înapoi BANII LUAȚI pe indemnizația de creștere a copilului

0
94

 Situaţie incredibilă! Peste 300 de persoane care primesc indemnizaţie pentru creşterea copilului, trebuie să returneze banii. Motivul este cât se poate de simplu: în perioada cât au primit bani de la stat, au lucrat şi cu convenţie individuală, lucru ilegal.

 

Banii pe care statul trebuie să îi recupereze numai din judeţul Iaşi, se ridică la 527.000 de lei. De exemplu, într-un caz, o femeie trebuie să restituie 60.000 de lei. 

 

Agenţia Judeţeană de Plăţi şi Inspecţie Socială Iași a obţinut informaţii despre cele 300 de persoane prin încrucişarea bazelor de date ale Ministerului Muncii cu cele ale ANAF. Reprezentanţii Agentiiei de Plăţi şi Inspecţie Socială recunosc că judeţul Iaşi se află pe locurile fruntaşe în ceea ce priveşte datoriile la stat în acest sector. Mai mult decât atât, benefiarii indemnizaţiei de creştere a copilului, fie că sunt femei, fie că sunt bărbaţi, dau o declaraţie pe proprie răspundere că nu vor avea venituri din alte surse. Cu toate acestea, mulţi dintre ei pot fi acuzaţi de fals în declaraţii. 

În acest moment, în judeţul Iaşi sunt 6.700 de beneficiari ai indemnizaţiei de creştere a copilului. 

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments