Copii români ABUZAȚI SEXUAL în Italia. Autoritățile locale spun că nu sunt motive de îngrijorare

0
87

Un consilier județean din Maramureș a sesizat în plenul Consiliului că există suspiciuni conform cărora mai mulți copii din județ, aflați în sistemul de protecție al statului au fost exploatați şi chiar abuzați sexual de către familiile care i-au găzduit în vacanța de vară.

 

Potrivit citynews.ro, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș (DGASPC) are câteva convenții încheiate cu 3 fundații din Italia, potrivit cărora mai mulți copii aflați în grija statului îşi pot petrece vacanța de vară la familii de italieni. Recent însă consilierul județean Cornelica Ilea a tras un semnal de alarmă cu privire la o serie de  suspiciuni conform cărora copiii ar fi fost aleși de italieni după anumite criterii și ar fi fost folosiți pentru munci agricole sau abuzați sexual.

 

„Am solicitat și solicit și în plenul Consiliului Județean Maramureș să revizuim încă o dată acordurile cu fundațiile italiene vizavi de vacanțele copiilor. […]Noi, când am avizat cele două convenții, nu am sesizat că ar exista anumite prevederi legate de selecția copiilor care să inducă ideea că ei ar merge în Italia pentru orice altceva decât vacanță. Ar fi bine să se explice aceste chestiuni, în primul rând pentru siguranța copiilor”, a declarat consilierul, citat de presa locală.

 

Directorul DGASPC Maramureș, Nicolae Boitor, este însă de părere că nu sunt motive de îngrijorare, mai ales că majoritatea copiilor au fost de mai multe ori în vacanță în Italia și nu au semnalat probleme.

 

(Sursa: Yahoo!News)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments