GRAV ACCIDENT de circulație la Miroslovești. Un autocar plin cu ucrainieni, lovit în plin de un camion cu lemne

0
87

Doi dintre cetăţenii din Ucraina răniţi, sâmbătă seară, în accidentul petrecut în judeţul Iaşi, se află internaţi în stare critică la Spitalul de Neurochirurgie din municipiu, fiind ventilaţi mecanic, alte 12 persoane necesitând îngrijiri medicale.

 

În total, 14 turişti din Ucraina din cei 46, aflaţi în autocarul care se deplasa către Bucureşti, au fost transportaţi la spitale din Paşcani şi Iaşi, în urma accidentului petrecut, sâmbătă seară, în zona localităţii ieşene Mirosloveşti, doi dintre aceştia fiind în stare gravă, scrie Mediafax.

 

„Au fost 14 victime, două în stare critică şi 12 rănite uşor. La faţa locului s-au deplasat şapte echipaje şi elicopterul SMURD”, a declarat, duminică, presei Silvia Bolohan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi.

 

Două dintre victimele accidentului au fost transportate la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi şi sunt ventilate mecanic, starea acestora fiind critică.

 

„Cele două persoane aflate în stare critică au necesitat terapie intensivă şi ventilaţie mecanică. Au suferit mai multe leziuni, cele mai importante fiind cele cranio-cerebrale”, a afirmat medicul Diana Cimpoeşu, coordonatorul SMURD Iaşi.

 

Ceilalţi turişti din Ucraina care nu au fost răniţi în accident au fost cazaţi la pensiuni din zonă, urmând a pleca în cursul zilei de duminică spre Bucureşti, cu alt autocar.

 

Poliţiştii continuă cercetările pentru a stabili cauzele producerii accidentului, urmând a fi expertizate tehnic atât autocarul, cât şi autocamionul.

 

Sâmbătă seară, în dreptul localităţii Mirosloveşti, judeţul Iaşi, un autocamion cu lemne a intrat în depăşirea unui autocar cu turişti din Ucraina, moment în care un buştean a căzut, lovind autocarul pe partea laterală.

 

Camionul cu lemne se deplasa către Suceava, iar autocarul cu turişti din Ucraina mergea către Bucureşti.

 

Circulaţia pe drumul european 85 în zona în care s-a petrecut accidentul a fost blocată timp de aproape două ore.

 

(Sursa: rtv.net)

 

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments