Rapidul, retrimis la Depou. TAS A DECIS: Concordia Chiajna REVINE ÎN LIGA I

0
81

Formaţia giuleşteană a fost retrogradată, în urma unei decizii a Tribunalului de Arbitraj Sportiv.

 

Locul Rapidului în Liga 1 va fi luat de Concordia Chiajna, formaţia pe care formaţia „alb-vişinie” o învinsese în barajul pentru menţinerea în primul eşalon valoric al fotbalului românesc. Ilfovenii au contestat, după eşecul cu 2-1, decizia de disputare a meciului, susţinând că rapidiştii nu pot evolua în Liga 1 deoarece nu au primit licenţa pentru acest nivel.

 

Azi, forul de la Lausanne a decis că locul Rapidului e în liga secundă, iar Concordia va ajunge în primul eşalon, cu toate că s-au disputat deja două etape în Liga 1. Giuleştenii, care au un nou patron din această vară, George Copos cedând clubul lui Nicolae Cristescu, nu vor mai disputa derby-ul din weekend cu Steaua, clubul din Ghencea sistând vânzarea biletelor.

 

Mai mult, jucătorii rapidişti nu vor intra în cantonament în această seară. Se pare că meciurile disputate de Rapid în Liga 1 în acest sezon vor fi reprogramate, însă, de această dată, FC Vaslui şi Viitorul Constanţa vor da piept cu Concordia Chiajna.

 

„Ştiam că aşa se va întâmpla. Lumea zicea că sunt nebun, dar eu mă bazam pe lucruri concrete. În această dimineaţă am fost anunţaţi de avocat şi de cei de la TAS că am câştigat. Rapid nu avea cum să continue în Liga 1, deoarece nu a primit licenţă de funcţionare pentru această categorie”, a declarat Ionuţ Chirilă, antrenorul Concordiei, la postul Digi Sport.

 

Veştile proaste nu se opres aici pentru rapidişti, care vor trebui să returneze 200.000 de euroavans virat de LPF din drepturile de televizare.

 

„Sunt luat pe nepregătite. Eu nu ştiu nimic. Ar fi o mare nedreptate, având în vedere că toate capetele de acuzare au fost respinse anterior, azi mă aşteptam să se dea doar motivarea. Normal ar fi să se joace cu doar 17 echipe în Liga I dacă vom fi retrogradaţi. Se creează un precedent periculos, pentru că TAS nu are competenţa de a întoarce o decizie a FRF. Vă daţi seama, planurile noastre sunt date peste cap, nu mai putem face achiziţii. Este o mare nedreptate, pentru că criteriul sportiv trebuie să primeze. Noi ne-am câştigat de două ori dreptul de a rămâne în Liga 1”, a declarat şi Nicolae Cristescu, la postul Realitatea TV.

(Sursa: Yahoo!News)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentANDREEA CHIRU va reprezenta România la MISS WORLD 2013. Ea este cea care a primit cele mai multe like-uri
Articolul următorCÂT CÂȘTIGĂ REGELE MIHAI! Cele mai mari sume provin din chirii
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments