Regele rromilor, FLORIN CIOABĂ, A MURIT!

0
77

Florin Cioabă a murit în Turcia, duminică dimineaţă. Informaţia a fost confirmată de rudele acestuia. Florin Cioabă a fost deconectat de la aparate.

 

Autointitulatul rege al romilor Florin Cioabă a încetat din viaţă duminică, la vârsta de 58 de ani, în spitalul Akdeniz Üniversitesi din Antalya, unde medicii îi montaseră, vineri, un dispozitiv care să-i ajute inima să pompeze sânge, au declarat, pentru Mediafax, apropiaţi ai familiei.

Mădălin Voicu şi-a exprimat regretele pentru moartea liderului rom, la Realitatea TV: „Trebuie să spun că e un gen de suferinţă, de durere pe care nu le pot transpune în cuvinte. Nu e vorba de niciun lider şi de nicun rege…e vorba de omul şi prietenul Florin Cioabă pe care l-am pierdut.

Cred că n-am prea multe cuvinte să spun, decât că pur şi simplu avem un moment critic şi foarte greu de trecut în ce priveşte etnia noastră şi felul în care de-acum încolo va trebui să ne pregătim, în lipsa lui Florin Cioabă. Trebuie să găsim imediat un personaj care să îl poată urma.

Mi-e teamă că la nivelul la care el a ştiut să conducă breasla sa e foarte greu de găsit. Va fi greu să se găsească cineva care să conducă la fel ca el. Florin şi tatăl său, la care el a plecat acum, au fost oameni echilibraţi, cu viziune, peste ce înseamnă liderul mişcării romilor. A reprezentat un echilibru.”

Autointitulatul rege al romilor Florin Cioabă ieşise din comă sâmbătă, era în stare stabilă şi se refăcea după intervenţia prin care i-a fost montat un dispozitiv de asistare circulatorie, potrivit fiului acestuia, Dorin Cioabă.

Dorin Cioabă a mai spus, sâmbătă, că tatăl său se simte „mai bine” după intervenţia făcută vineri, care a fost una „salvatoare”.

În urma operaţiei, Florin Cioabă avea nevoie de concentrat trombocitar, folosit la transfuzii de sânge, au declarat, pentru Mediafax, apropiaţi ai familiei.

Potrivit surselor citate, la spitalul din Antalya unde este internat Florin Cioabă se află mai multe rude ale acestuia şi alţi membri ai comunităţii romilor.

La intrarea în spital, rudele stăteau cu afişe în mână, prin care cereau sânge pentru Cioabă, grupa sanguină a acestuia era 0 cu RH pozitiv.

Apelurile către potenţiali donatori au avut ecou, până acum, la peste 20 de romi care se aflau în Antalya şi câţiva turci.

Medicii spitalului Akdeniz Üniversitesi din Antalya i-au montat lui Florin Cioabă, vineri seară, un dispozitiv de asistare circulatorie, care să-i ajute inima să pompeze sânge.

Procedura, una extrem de riscantă, a durat patru ore.

(Sursa: realitatea.net)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments