Clonele clanului Tătâță au început să iasă la vedere. Firmele-fantomă ale președintelui CJ Neamț au tras fonduri europene cu nemiluita

0
223

În timp ce toată lumea e cu ochii pe ce se întâmplă în Capitală, prin teritoriu baronii locali fac legea. Presa din Neamţ relatează de exemplu o afacere cu iz penal de care nu ar fi străin preşedintele CJ Neamţ, Culiţă Tărâţă. Povestea este una foarte simplă:

 

Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit a făcut licitaţii în judeţul Neamţ. Una din condiţii a fost aceea ca o firmă nu poate obţine mai mult de un proiect din banii europeni. Numai că, potrivit presei locale, o firmă şi-a creat atâtea clone încât să ia toate contractele.

 

Tărăşenia a ieşit la iveală când toate aceste firme aveau sediul în aceeaşi casă din aceeaşi comună şi mai aveau şi aceeaşi angajaţi:

 

„Să înființeze vreo 30 de firme, dar cum zgârcenia și aroganța e prea mare, sediile majorității acestor firme au fost trecute prin aceiași șandrama în Zănești și uite așa au apărut peste noapte : Apronila, Agrobin, Agronar, Agrodin, Agrociv, Agrogena, Agroeli, Agrobana, Agrociv, Agronar, Agromila, Agrotel, Agrodin și restul până la 30 și toate cu administratori care miros de la o poștă a TCE 3 Brazi.”, susţin jurnaliştii de la Ziar Piatra Neamț.ro.  

 

Aceeaşi jurnalişti susţin că de toată afacerea nu e străin şeful de la Judeţ: „După înființarea firmelor, cel care a conceput mișcarea fiind zgârcitul secolului, nu a vrut să piardă comisioane bancare și să transfere în contul firmelor banii necesari pentru garantarea acaretelor de la proiectele europene, ci a garantat pentru toate cu firma TCE 3 Brazi, ceea ce a dus la deconspirarea mișcării care se vedea din elicopter că leagă între ele toate aceste firme .”

 

„Mai departe, chitroșenia și-a spus cuvântul și în loc să angajeze la 8 ore câți oameni ar fi trebuit conform proiectelor, a angajat doar la 2 ore crezând că nimeni nu va afla vreodată și așa mai departe, toate economiile au transformat o inginerie economică la limita legii într-o parodie în care hoțul ce sparge banca nu își cumpără mănuși că sunt prea scumpe . Zgârie brânză nu s-a limitat la atât și atunci când a venit vremea să cheltuiască banii europeni pe mașini de teren cu TCE la număr sau pe tractoare și alte șmecherii, în loc să meargă să dea și el de o ciocolată la câteva firme care să-i facă contraofertele, s-a calicit și a introdus oferte false în proiectele europene”, au mai spun cei de la Ziar Piatra Neamţ.ro

 

Şi bomboana de pe tort a faptul că multe persoane implicate în afacere au numele de familie Tărâţă susţin jurnaliştii nemţeni.

 

 

(Sursa: pesurse.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentUPA din Iași – noutăți la sesiunea de toamnă a admiterii la cea mai mare universitate privată din Moldova
Articolul următorO nouă isterie în Franța: adopția câinilor maidanezi din România pentru a-i salva de la masacru (VIDEO)
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments