Consilierii din Miroslava s-au pus de-a curmezișul hotărârii liderilor județeni: DRUMUL MORȚII DE LA URICANI RĂMÂNE DESCHIS

0
97

Drumul din Iaşi, unde duminică au murit 11 oameni într-un groaznic accident feroviar, rămâne deschis. Cei 15 consilierii locali din Miroslava au participat astăzi la o ședință extraordinară pentru a pune în discuție închiderea drumului până la montarea unei bariere. Consilierii au votat în unanimitate împotriva închiderii acestuia.

 

Pe drum va exista însă o barieră. Bariera care va trece peste calea ferată costă 100.000 de lei și cum încă nu se știe cine va  suporta investiția, va mai trece probabil ceva timp până va fi montată, notează jurnaliștii de la Digi 24.

Conducerea comunei nu e de acord cu închiderea drumului, pentru că au fost cheltuite milioane de euro pentru reabilitare dar și pentru construirea unui pod peste râul din localitate.

 

Cu doar o zi înainte, conducerea Prefecturii anunța că drumul va fi închis până când CFR va monta o barieră la trecerea de nivel de cale ferată unde, recent, și-au pierdut viața 11 oameni.

 

„Am analizat situaţia creată. Categoric se impuneau nişte măsuri pentru evitarea unei alte tragedii, drept pentru care Compania Naţională de Căi Ferate a luat decizia de a desfiinţa trecerea la nivel cu cale ferată, urmând ca traficul să fie deviat pe şoseaua de centură. În acest timp, Primăria Miroslava sau cei de la CFR vor face investiţii pentru montarea unei bariere. În felul acesta se ridică gradul de siguranţă al circulaţiei“, a declarat, ieri, subprefectul Bogdan Abălaşi.

 

Astăzi a avut loc înmormântarea a şapte victime din tragedia feroviară de la Uricani. Aproximativ 1.500 de persoane s-au strâns la biserica din Glodenii Gândului unde a fost oficiata slujba de înmormântare. Printre ei au fost și oameni politici.

 

(Sursa: digi24.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments