EXCLUSIV 7EST: În iţele ANCOM S-AU TOPIT 300.000 de euro

0
180

Foto: sediul ANCOM Vaslui

Încă un exemplu de cât de bine se trăieşte la stat. Regionala ANCOM Iaşi, condusă de Ovidiu Bejenaru, a cumpărat, în 2009 şi 2010, două sedii la Vaslui şi Brăila pe care a achitat 152.000 euro, respectiv 140.000 euro. “Sunt preţuri umflate”, au spus experţii imobiliari. Culmea e că după achiziţii, în cele două vile, s-au pompat bani pentru modernizări. Iar ca sfidarea să fie deplină, în fiecare din cele două sedii lucrează câte 3 angajaţi.

 

Achiziţiile s-au făcut când Ovidiu Bejenaru, şeful Regionalei Iaşi a ANCOM, se afla la primul mandat. Acum, Bejenaru e din nou director, deocamdată interimar. Acelaşi Bejenaru şi-a cumpărat anul trecut o vilă la Vişani pe care nu a trecut-o în declaraţia de avere. „Eram într-un proces de partaj, a fost o situaţie delicată, dar pot justifica fiecare leuţ în faţa oricărei comisii de integritate. Oricum, o voi trece cât de curând în declaraţia de avere”, a precizat Bejenaru.

La Vaslui, sediul Direcţiei Judeţene ANCOM este situat pe strada Victor Babeş nr. 16. Adresa este foarte apropiată de intrarea în oraş dinspre Iaşi, într-un cartier de case modeste. Clădirea este departe de a fi impunătoare şi, aşa cum reiese din datele tehnice, nu este nici foarte mare. Pe terenul de 345 mp este un imobil cu parter de 66.83 mp şi o mansardă de 71.32 mp. Pentru această proprietate din Vaslui, care ulterior a şi avut nevoie de reparaţii şi îmbunătăţiri, Regionala Iaşi a plătit 152.000 de euro, în anul 2010. „Pentru anul 2010, preţul pe zona respectivă era undeva la 20 de euro terenul şi, poate, 500 de euro metrul pătrat construit. Deşi este umflat calculul. Preţul mi se pare că este undeva între 85.000 şi 100.000 de euro”, a spus Emil Rusu, agent imobiliar din Vaslui. Pe lângă preţul plătit de instituţie pentru proprietate s-au făcut şi lucrări de modernizare: uşi şi geamuri noi, amenajarea curţii şi pavele.

 

Mai multe aflați în ediția print a săptămânalului 7est de luni, 23 septembrie 2013.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments