Expoziție de afișe la Colegiul „C.Negruzzi” din Iași

0
83

La începutul lunii septembrie, Colegiul „C. Negruzzi” Iași a fost gazda unei expoziții itinerante de afișe, realizate de elevi din România, Bulgaria, Macedonia, Republica Moldova și Armenia. Afișele au fost concepute în cadrul concursului „Salvați planeta!”rezervat tinerilor din Europa centrală şi orientală, cu vârste între 18 şi 23 de ani, care studiază limba franceză.
 

Ideile verzi ale candidaţilor, exprimate prin postere, au fost evaluate de către o comisie internaţională, care a selectat 20 de postere dintre cele 32 de proiecte înscrise în concurs.

 

Concursul „Salvați planeta!” a fost organizat de Centrul regional francofon pentru Europa centrală şi orientală (CREFECO), în perioada 15 februarie-15 aprilie 2013, în parteneriat cu Ambasada Elveţiei în Bulgaria, cu Federaţia Wallonie Bruxelles, cu Secţia de limbi străine a Universităţii din Geneva, cu CAVILAM – Alianţa Franceză, precum şi cu Institutul Francofon pentru dezvoltare durabilă (IFDD), în cadrul acţiunilor Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei întreprinse pentru dezvoltarea durabilă şi protejarea mediului înconjurător.

 

Expoziția a fost vernisată cu ocazia Consfătuirilor profesorilor de limba franceză.

Elevii români vor avea, astfel, oportunitatea de a participa și în 2014 la concursul international Salvați planeta !, exprimându-și preocupările legate de mediu, prin intermediul limbii franceze, cu atât mai mult cu cât premiul concursului la ediția din 2013 a constat într-un stagiu lingvistic de trei săptămâni la Universitatea din Geneva.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments