Gherila urbană din Timișoara l-a luat la țintă pe primar. Nicolae Robu asemănat cu Ceaușescu

0
131

De pe ziduri aflăm că Nicolae Ceaușescu s-a întors și că are un urmaș pe măsură. Se întâmplă într-un oraș mare din România. Angajații primăriei din localitate sunt în pragul disperării: analogia cu fostul dicatator e făcută cu chipul primarului, așa că pentru întoarcerea acestuia din Tenerife înceracă să curețe orașul de desene răutăcioase și au început să amendeze proprietarii de case cu pereții desenați.

 

Alarmă de gradul zero de câteva zile în Primăria Timișoara – elemente “de gherilă” au început să umple pereţii clădirilor din municipiu cu un stencil în care edilul Nicolae Robu apare alături de fostul dictator Nicolae Ceauşescu. Sub chipul dicatatorului grafferul a scris în engleză “mă voi întoarce”, iar sub figura lui Robu scrie “am sosit”. Stencil-ul este o ironie la adresa comportamentului dictatorial al primarului liberal timișorean, care a ajuns să ia decizii de unul singur în toate domeniile administrației.

 

Astfel de desene au apărut în mai toate zonele oraşului, în ultima săptămână, când edilul acuzat de porniri dictatoriale s-a aflat în vancanță în Tenerife. Cei din administraţia Robu încearcă să şteargă cât mai repede desenele care-i afectează imaginea dar mai ales orgoliul liberalului profesor universitar doctor inginer în Automatică şi Calculatoare, conducător de Doctorat în Calculatoare şi Tehnologia Informaţiei, fost rector al Universităţii “Politehnica” din Timişoara, fost senator.. În speranța că vor reuși să elimine desenele anti – Robu, cei din primărie au decis să amenedeze orice proiprietar de clădire pe care s-au desenat cu spray și care nu curăță singur zidul. Măsura e amendată chiat de unii dintre consilierii locali. ”Dacă un graffer îți mâzgălește clădirea cu spray, primăria îți va aplica amendă daca nu scapi de ‘pictură’. Administrația timișoreană confundă măsurile care se iau împotriva proprietarilor care nu își întrețin clădirile, cu distrugerile făcute de alții. E ca și cum am fi amendați dacă nu am fost atenți când ne-a furat cineva portofelul din buzunar”, afirmă consilierul local Adrian Orza (PNȚCD).

 

(Sursa: evz.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments