Ieșeanul Cătălin Ivan îi dă cu barosul în cap lui Antonescu: CEA MAI MARE LOBBISTĂ a PROIECTULUI ROȘIA MONTANĂ a fost ADINA VĂLEAN, soția șefului PNL

0
92

Declarații bombă ale purtătorului de cuvânt al PSD, ieșeanul Cătălin Ivan, la un post național de televiziune. Soția lui Crin Antonescu este europarlamentarul român care a făcut cel mai intens lobby, la Bruxelles, în favoarea proiectului de la Roșia Montană.

 

„Vreau să spun un lucru important pe care trebuie să-l cunoască oamenii. Faptul că cel mai mare lobbist din Parlamentul European pentruRMGC a fost Adina Vălean, soția lui Crin Antonescu. Asta vis-a-vis de faptul că dl. Antonescu a spus că nu știa nimic de proiect. E vorba de varianta secretizată făcută în timpul guvernărilor anterioare, înainte de renegocierea cu Guvernul Ponta. Au fost nenumărate insistențe din partea lobbiștilor RMGC, la birourile europarlamentarilor de la Bruxelles, dar toți am respins propunerile, mai puțin doamna Adina Vălean”, a afirmat Cătălin Ivan, în această dimineață, la România TV..

 

Soția lui Crin Antonescu, mai spune Cătălin Ivan, organiza conferințe, seminarii, lua pozițiile pro-Roșia Montană.

 

Totodată, într-un interviu acordat în urmă cu câteva zile la RFI, Ivan spunea:

 

“Noi ne-am ținut de cuvânt. Proiectul acela, pe care noi ne-am angajat că-l vom respinge, l-am respins. Noul proiect Roșia Montană prevede beneficii directe și indirecte de aproape 78% pentru România, ceea ce nu era înainte, garanții de mediu, garanții privind patrimoniul cultural și multe altele. Este cu totul și cu totul alt proiect. Pe cel vechi, ne-am ținut de cuvânt și l-am respins.
Cu toate acestea, Guvernul a făcut un gest de maximă transparență: l-a trimis către dezbatere publică în Parlament, nu l-a votat, deci nu l-a aprobat pe sub masă, pe ascuns, ca să poată cineva să bănuiască că există o înțelegere ocultă între RMGC și Guvern. Oricine are acces la absolut toate informațiile din contract, ceea ce nu s-a întâmplat înainte, și poate să spună un punct de vedere”, a declarat pentru RFI Cătălin Ivan, purtătorul de cuvânt al PSD.

 

Astăzi, preşedintele PNL, Crin ntonescu, a constatat că PSD a dezlănţuit o campanie sistematică împotriva sa, deşi poziţia de acum a social-democraţilor contravine celei mai vechi legate de Roşia Montană.

„Împotriva mea se dezlănţuie o canonadă oficială de la PSD. În Senat însă, în comisiile de justiţie şi admnistraţie, în care PNL nu are majoritate, se dă aviz negativ proiectului în unanimitate”, a observat liberalul la România TV.

De cealaltă parte, Victor Ponta spune că are informaţii de la serviciile secrete că cei mai mulţi contestatari ai Proiectului Roşia Montană sunt de bună credinţă, dar totodată sunt şi activişti în spatele cărora stau interese străine care urmăresc blocarea unor proiecte economice.

„E o bătălie economică în care România n-a participat în ultimii ani, în care am început să contăm că suntem ţara cea mai mare din regiune şi după alegerile din noiembrie-decembrie părea să avem o anumită stabilitate şi direcţie, şi evident că există interese, pentru unele dintre ele am şi date, de a nu exista o dezvoltare economică a României. Dar până la urmă nu sunt de vină cei care ne pun beţe în roate, noi trebuie să avem grijă de noi, aici nu e teoria conspiraţiei”, a spus premierul la Antena 3.

Victor Ponta a afirmat că are informaţii de la serviciile specializate că majoritatea celor care protestează împotriva Proiectului Roşia Montană sunt persoane de bună credinţă, dar există şi grupuri de interese străine care se află în spatele protestelor.

„Ca şi preşedintele ţării, ca şi anumiţi miniştrii, avem acces la diverse lucruri care ţin de interese din afara României împotriva unor proiecte economice. Obligaţia noastră este să ne apărăm”, a spus Ponta.

Totodată, premierul a subliniat faptul că Roşia Montană este doar unul dintre proiectele care este vizat de interese străine, dar există altele şi mai importante care se vrea a fi blocate.

„Nimeni nu vrea ca România să fie un mare producător de energie. (…) Pentru România eu zic că este mai bine să fim un mare producător de energie electrică, de gaze, decât să le importăm, dar nu înseamnă că alţii gândesc la fel”, a spus premierul.

 

(Sursa: rtv.net)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments