O PISICĂ TURBATĂ A MUȘCAT UN IEȘEAN. Alte opt persoane au intrat în contact cu felina. Medicii veterinari confirmă: FOCAR DE RABIE LA IAȘI

0
115

Direcția Sanitară Veterinară Iași a confirmat existența unui focar de rabie pe raza municipiului Iași după ce a fost capturată o pisică turbată. Animalul nu avea stăpân. Pisica a fost prinsă în cartierul Nicolina, în zona Gării Internaționale.

 

Medici veterinari și inspectori de la Direcția Sanitară au efectuat ancheta epidemiologică și au depistat 9 persoane care au intrat în contact cu pisica turbată. Ieșenii au fost trimiși de urgență la Spitalul de Boli Infecțioase pentru a fi vaccinate antirabic.

 

Medicii avertizează că rabia este boală mortala, care poate fi ușor prevenită prin educație, vaccinarea animalelor și administrarea imediată a vaccinului antirabic. Cea mai importantă cale de transmitere a rabiei la om este directă, prin mușcătura animalului turbat.

 

Persoanele care prezintă răni produse prin mușcături de animale trebuie să se prezinte de urgență la Cabinetul Antirabic din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase, situat pe strada Octav Botez nr. 2 din Municipiul Iași.

 

(Sursa: digi24)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentMARICA, PINTILI și TĂNASE – EROII ROMÂNIEI. Naționala a învins Ungaria cu 3-0
Articolul următorA murit Liliacul Pocit, posesorul titlului de CEL MAI URÂT MOTAN DIN LUME
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments