Protest anti-emigrație în fața Ambasadei României la Haga. Un politician olandez nu vrea muncitori români și bulgari în țară

0
107

Liderul formațiunii politice Partidul pentru Libertate (PVV) din Olanda, Geert Wilders, a protestat, ieri, în fața Ambasadei României la Haga împotriva deschiderii granițelor pentru muncitorii români și bulgari, relatează publicația Nltimes.nl.

 

Wilders a adus și o scrisoare pentru ambasadă în care și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu sosirea românilor și a bulgarilor, care sunt liberi să vină și să muncească în țara sa începând cu 1 ianuarie 2014, când se vor ridica restricțiile încă existente pe piața muncii în țările membre UE.

Wilders a fost primit în ambasadă. După întâlnire, liderul PVV a spus că a a fost „primit bine” și că reprezentanții României i-au ascultat solicitările.

În timpul protestului său, Wilders a ținut în mână un semn de circulație cu textul „Acces interzis”, în limbile olandeză și română. Protestul lui Wilders a avut loc în același timp cu un summit despre migrația în Uniunea Europeană, organizat la Haga.

„Românii și bulgarii nu sunt bineveniți în Olanda”

„Asscher (vicepremierul olandez – n.r.) trebuie să se întoarcă astăzi de la summit-ul european și să spună că ne-am răzgândit și că românii și bulgarii nu sunt bineveniți după 1 ianuarie în Olanda”, a declarat Wilders pentru jurnaliștii prezenți la protestul său.

Cetățenii olandezi sunt foarte îngrijorați, iar aproape trei sferturi dintre ei se tem de o creștere a numărului infracțiunilor și de o mai mare presiune pe piața muncii, a mai spus el.

Liderul din Parlamentul European al Partidului Poporului pentru Libertate și Democrație (VDD), Hans van Baalen, a declarat că i-a fost rușine de protestul lui Wilders în fața ambasadei României: „Aproape că mă așteptam la sloganul „Români, afară”. Nu așa ar trebui să ne purtăm unii cu alții în Europa”.

Van Baalen a mai declarat că Wilders îi insultă pe români și că nu înțelege că atât românii, cât și olandezii, beneficiază de pe urma creșterii economice.

 

(Sursa: Yahoo!News)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentDeputații au decis: CÂINII FĂRĂ STĂPÂN POT FI EUTANASIAȚI dacă nu sunt adoptați în două săptămâni
Articolul următorGică Hagi, despre meciul de astăzi cu Turcia: „M-aș bucura să se termine egal”
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments