Romtelecom și E.ON Energie, amendate de inspectorii OPC Iași

0
102

Doi mari operatori economic au fost sancționați de inspectorii de la Protecția Consumatorilor cu amenzi între 3.000 și 4.000 de lei, în urma unor reclamații ale clienților din Iași.

 

„În cazul primei sancţiuni, dată la SC ROMTELECOM SA, consumatorul, domiciliat în Podu Iloaiei, reclama că operatorul economic i-a deconectat în mod abuziv serviciile de telefonie, deşi era cu plata la zi. Prestatorul de servicii a susţinut faptul că acel consumator ar fi solicitat telefonic renunţarea la servicii, dar nu a adus nicio dovadă în acest sens. În urma verificărilor, s-a reţinut că în lipsa unei cereri scrise nu trebuia deconectat acel post telefonic, abaterea fiind sancţionata cu amendă în cuantum de 4.000 lei”, a declarat comisarul șef Marian Grigoraș, conducătorul Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Nord Est.

 

Tot în cazul acestei reclamaţii, operatorul economic nu a putut face dovada că a înmânat consumatorului un exemplar din contractul în baza căruia se prestează serviciile de telefonie. Pentru această abatere a fost aplicată sancţiunea cu amendă în cuantum de 3.000 lei. Remedierea deficienței reclamate s-a făcut în acest caz prin reluarea prestării serviciilor.

 

Al doilea operator economic sancţionat este SC EON ENERGIE ROMÂNIA SA, care i-a facturat în mod greşit consumul de gaze naturale unui consumator din Municipiul Iaşi, ce a formulat o reclamaţie în acest sens.

 

„În urma cercetărilor efectuate a rezultat că  EON ENERGIE ROMÂNIA SA a emis o factură pe numele consumatorului respectiv, cantitatea facturată fiind de 273 m.c.  În mod corect, conform prevederilor contractuale, cantitatea ce trebuia facturată era de 27 m.c. Prestatorul de servicii a explicat deficiența printr-o “eroare de validare a operatorului la încărcarea în sistemul informatic, care a adăugat în mod eronat cifra 3″, a spus Marian Grigoraș.

 

Comisarii au concluzionat în sensul existenţei unei proceduri nesigure în activitatea de facturare, fapta sancţionată cu amendă în cuantum de 3.000 lei. Operatorul economic a făcut dovada remedierii deficienței, respectiv a stornat factura emisă greşit.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentEVENIMENTELE DIN WEEK-END DE LA PALAS IAȘI
Articolul următorFirma austriacă JV Habau Pipeline a uitat de șantierul gazoductului Iași-Ungheni, după inaugurarea ceaușistă făcută lui Ponta. Traian Băsescu l-a găsit doar pe dirigintele de șantier
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments