Șefa SMURD Iași, trecută fără voie prin sita DNA. Medicul Diana Cimpoieșu a contrasemnat două certificate false întocmite de subalterni

0
702

Procurorii DNA Iaşi au cercetat-o penal pentru fals intelectual pe doctoriţa Diana Cimpoeşu, şef SMURD Iaşi, după ce aceasta a semnat două certificate medicale întocmite în baza unor adeverinţe falsificate.

 

Documentele care i-au adus necazuri doctoriţei din Iaşi, una dintre cele mai mediatizate figuri ale lumii medicale din urbe, au fost semnate pe când Cimpoeşu era director medical al Spitalului “Sfântul Spiridon”. 

 

În luna aprilie, medicul a contrasemnat două certificate medicale, întocmite în cazul unui investigator sub acoperire şi a unei persoane fictive, dar care aveau la bază adeverinţe medicale întocmite în fals de un subaltern de al ei. Medicul psihiatru Victor Cojocaru ar fi inventat din pix două afecţiuni psihice în cele două cazuri, la solicitarea unei persoane de etnie romă care voia să folosească documentele pentru obţinerea frauduloasă a unor imobile sociale de la Primăria Iaşi.

 

În urma verificărilor, procurorii anticorupţie au concluzionat că Cimpoeşu nu ar fi avut ştiinţă de isprava subalternului ei, dispunând scoaterea de sub urmărire penală în cazul său. Doctorul Cojocaru a fost trimis în judecată pentru fals intelectual.

 

“Din probele administrate a rezultat faptul că învinuita Cimpoeşu Carmen-Diana (fostă Preotu) a semnat certificatele medicale numerele 741/25.04.2013 şi 765/29.04.2013 instigată fiind în condiţiile participaţiei improprii de către inculpata Neculau Diagrama, în baza adeverinţelor medicale întocmite în fals de către învinuitul Cojocaru Victor”, se arată în rechizitoriu prin care Diana Cimpoeşu a fost scoasă de sub urmărire penală pe motiv că fapta nu există. Ulterior semnării acelui contract, în perioada cercetărilor, Cimpoeşu şi-a dat demisia din funcţia de director medical al Spitalului “Spiridon”.

 

“Directorul medical al unui spital, conform legii, contrasemnează documentele eliberate de medicii din subordinea sa, având încredere în aceştia. Justiţa şi-a spus concluziile foarte clar: nu există nicio vină în ceea ce mă priveşte. Sunt nedumerită de ce presa este interesată de oamenii nevinovaţi, pentru că aceştia sunt câteva sute de mii în Iaşi”, a declarat coordonatorul SMURD.

În acelaşi dosar, procurorii au mai trimis în judecată trei persoane care au primit bani de la un investigator sub acoperire promiţându-i că ar avea influenţă pe lângă reprezentanţii Primăriei care se ocupă cu distribuirea locuinţelor. Mai mulţi angajaţi ai municipalităţii au fost suspectaţi că ar avea conexiuni cu infractori, telefoanelor lor fiind interceptate. Printre cei interceptaţi s-a numărat şi Letiţia Palaga, directoarea Direcţiei de Administrare a Patrimoniului Public şi Privat din cadrul Primăriei Iaşi. La fel ca şi colegi săi, Palaga a primit neîncepere a urmăririi penale în ancheta DNA.

 

Trafic de influenţă cu locuinţe sociale

 

Potrivit procurorilor, în perioada 27 martie-13 mai, Diagrama Neculau, Constantin Grosu şi Dumitru Rudai au cerut de la un denunţător 20.500 de euro şi bijuterii din aur în valoare de 1.000 de lei pentru a îl ajuta să obţină o locuinţă socială aflată în administrarea Direcţiei de Administrare a Patrimoniului Public şi Privat din cadrul Primăriei Municipiului Iaşi. Cei trei au lăsat să se înţeleagă faptul că ar avea influenţă asupra membrilor comisiei de atribuire a unor astfel de imobile precum şi asupra unor persoane cu putere de decizie din cadrul Primăriei Municipiului Iaşi.

 

“În acest sens, inculpata Neculau Diagrama l-a determinat pe inculpatul Cojocaru Victor, medic primar specialitatea psihiatrie în cadrul Ambulatoriului Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţe „Sf. Spiridon” Iaşi, să întocmească în fals două adeverinţe medicale în care a consemnat că persoana care solicitate locuinţa şi un membru al familiei sale suferă de afecţiuni psihice, deşi nu consultase persoanele respective. Inculpatul Cojocaru Victor a remis inculpatei Neculau Diagrama cele două adeverinţe, pe care le-a eliberat pe baza a două cereri redactate în fals de Neculau Diagrama”, precizează procurorii DNA.

 

La rândul său, Constantin Grosu a întocmit în fals două adeverinţe în care a consemnat că persoana care a solicitat locuinţa şi un membru al familiei sale sunt încadraţi în muncă şi obţin venituri din salarii. Cele trei persoane de etnie romă au fost prinse în flagrant de autorităţie în timp ce primeau o parte din suma pretinsă de la denunţător. Ulterior, au fost arestate preventiv pentru 29 de zile.

 

(Sursa: adevarul.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments