Strigăte de durere la Glodenii Gândului. 7 dintre victimele accidentului feroviar de la Uricani-Iaşi au fost îngropate (VIDEO)

0
164
[iframe width=”640″ height=”360″ src=”http://www.youtube.com/embed/lgpe0pQYIjU?feature=player_embedded” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Foto: adevarul.ro

Lacrimi şi durere pe uliţele localităţii ieşene Glodenii Gândului. Oamenii s-au adunat joi, 12 septembrie, cu mic cu mare, pentru a conduce pe ultimul drum pe 7 dintre cele 11 persoane ce au murit strivite de tren duminică.

 

Preoţi din toate satele dimprejur au venit în satul blestemat pentru a cânta la căpătâiul morţilor, conduşi pe ultimul drum în lacrimi şi strigăte de durere. Poliţiştii au estimat că la înmormântarea colectivă din localitatea ieşeană au participat în jur de 1.500 de persoane, menţionează jurnaliştii de la Adevărul.

Mai multe dintre acestea, apropiaţi de-ai victimelor, au leşinat în puhoiul de lume având nevoie de ajutorul ambulanţierilor prezenţi la faţa locului. Totul s-a încheiat într-o atmosferă apocaliptică, în micuţul cimitir din satul Glodenii Gândului, acolo unde o femeie care şi-a pierdut doi copii şi un nepoţel a vrut să se arunce în groapă după cei dragi. Şoferul care a provocat tragedia, înmormântat şi el ieri, a fost depus într-o groapă situată în capătul opus al cimitirului.

 

Accidentul feroviar de la Iaşi a avut loc duminică, 8 septembrie, atunci când un Volkswagen Sharan a fost strivit la trecerea de nivel de cale ferat din Uricani de trenul personal Iaşi-Dorohoi.

Pe lângă cele şapte persoane din Glodenii Gândului, în accident au mai murit trei persoane din localitatea Domniţa şi una din judeţul Braşov.

Cea mai grea lovitură în urma accidentului de acum două zile a primit-o familia Lupu, din satul Glodenii Gândului, care va duce la groapă trei rude, fata – Ionela Lupu (22 de ani), fiul acesteaia – Robert (5 ani), dar şi fratele tinerei, Andrei (14 ani).

 

„În loc să pregătim mesele pentru a mânca împreună, noi le-am pregătit pentru a ne pune pe ele copiii morţi. Mi-am pierdut fata, băiatul şi nepotul în câteva minute. Mergeau la cules de vie pentru a strânge un ban şi, din neatenţia şoferului, ei nu mai sunt printre noi. Bani să-i îmbrăcăm, să-i înmormântăm creştineşte şi să le facem o pomană nu avem. Fata mea mergea la muncă pentru a strânge bani, să repare soba din casă, care iarna nu poate fi folosită deoarece scoate fum“, a spus Constantin Lupu, un bărbat aflat într-o maşină din faţa celei lovite de tren.

 

(Sursa: adevarul.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments