UPDATE. Grădinița riscă să fie închisă. Un copil de doi ani, otrăvit cu Domestos la o grădiniță privată din Iași

0
186

Update

 

„Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Iași este surprinsă de lipsa de atenție și de incidentul petrecut în grădiniță, incident carea putea să aibă consecințe și mai grave – cu atât mai mult cu cât este vorba de vârste vulnerabile, de copii care nu știu să se ferească de materialele toxice. Considerăm că ceea ce s-a întâmplat este foarte grav, iar o circumstanță agravantă este faptul că, în acest context s-a constatat că grădinița funcționează într-un punct de lucru nou, în cartierul Păcurari, punct pentru care nu a solicitat și nu a primit autorizație de funcționare de la A.R.A.C.I.P”, a declarat Sabina Manea, purtător de cuvânt al ISJ Iași.
Reprezentanții Inspectoratului Școlar s-au deplasat la fața locului și au demarat o verificare, urmând ca la nivelul unității să se deruleze o anchetă care să stabilească cu precizie care au fost circumstanțele în care s-a produs incidentul. Chiar dacă este vorba despre o unitate particulară, aceasta este responsabilă pentru siguranța copiilor la fel ca oricare altă unitate de învățământ de stat.
În acest moment grădinița este sub atenta monitorizare a ISJ pentru a vedea cât de credibilă mai poate fi pentru comunitate, iar modul de funcționare al grădiniței este de asemenea subiectul unei ample anchete care poate duce, în funcție de rezultate, la închiderea unității. 
 
Un copil de doi ani din Iaşi este în pericol de moarte, după ce a băut o substanță toxică,  folosită la curăţenie, în timp ce se afla la grădiniţă. Părinţii micuţului şi conducerea grădiniţei particulare se acuză reciproc de grădiniţă, iar vinovăţia pentru cele întâmplate urmează să fie stabilită de autorităţi, în urma unei anchete.

 

Părinţii unui copil în vârstă de doi ani şi opt luni acuză faptul ca anagajaţii grădiniţei particulare la care mergea fiul lor au dat dovadă de neglijenţă totală şi au fost la un pas să le omoare copilul.

 

Mama copilului, Ecaterina Lupu, spune că fiul ei, Ionuţ, a început să se simtă rău după ce a băut două guri din sticla de apă pe care era scris numele său, chiar înainte de a pleca de la grădiniţa Căsuţa Zânelor.

 

„Nu se poate că un asemenea caz să se întâmple. Eu m-am dus ieri după-amiază la grădiniţă să îmi iau copilul şi acesta, când s-a dus să-şi ia sticluta cu apă, a luat două guri şi a început să se simtă rău. Aseară l-am dus de urgenţă la Spitalul „Sfânta Maria”. Este revoltător faptul că cei din direcţiunea grădiniţei ne acuză pe noi. Eu nu am dormit deloc de când s-a întâmplat acest lucru, iar copilul meu este cel mai important. Intenţionăm să dăm în judecata această grădiniţă, pentru că noi plătim zece milioane pe lună. Am martori patru sau cinci părinţi care pot dovedi acest lucru”, a declarat femeia.

 

Managerul grădiniţei, Marian Postolache, spune, însă, că incidentul s-a produs din vina mamei: „Este anormal ca mama să fi intrat şi să-şi lase copilul într-o zonă unde erau depozitate materialele pentru curăţenie. Nu ştim de ce mama nu vrea să vorbească cu noi. Cu siguranţă este un act grav şi nu este normal ca acel Domestos să fi fost pus într-o sticluţă pe care era numele unui copil”.

 

(Sursa: romaniatv.net)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentAnunțul lui Relu Fenechiu: CFR Marfă e pe profit. S-ar putea să nu se mai privatizeze
Articolul următorTrebuia să moară, dar dragostea copilului a readus-o la viață
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments