Un nou proces pentru Dan Voiculescu. Verișoara pe care a turnat-o la Securitate îi cere daune morale

0
53

După condamnarea la cinci ani de închisoare din Dosarul ICA, Dan Voiculescu s-a mai trezit cu un proces pe cap. Fostul preşedinte al Partidului Conservator va trebui să dea socoteală în faţa instanţei pentru acuzaţiile pe care i le aduce o verişoară privind faptul că i-a turnat familia la Securitate.

 

Dan Voiculescu este reclamat de verişoara sa, Paraschiva Silaghi, pentru faptul că i-a raportat familia la Securitate înainte de 1989. Femeia îi cere omului de afaceri daune de 21 de milioane de euro şi îşi caută dreptatea în instanţă.

 

Relaţia lui Dan Voiculescu cu Securitatea este binecunoscută, iar CNSAS a hotărât fără tăgadă că şeful Antenelor a fost turnător. Lipsit de scrupule, Felix îşi vizita verişoara din Germania, însă nu de dor sau din curtoazie, ci pentru a afla cine a ajutat-o să plece din ţară.

Paraschiva Silaghi a fost turnată la Securitate din prima clipă în care a păşit în afara graniţelor. Informatorul regimului a fost nimeni altul decât vărul ei bun, Dan Voiculescu.

„Mi-am dat seama că la momentul în care el m-a vizitat, scopul a fost să ne compromită. Scopul a fost să afle cine ne-a ajutat. O singură dată a venit şi a întrebat în continuu cine mi-a dat drumul să plec. Am spus Ceauşescu şi comisia guvernamentală, cu paşaport. El consideră că făcând aceste incursiuni ca să depisteze cadrul care ne-a dat voie să plecăm, şi-a arătat loialitatea faţă de statul român”, povestea Paraschiva Silaghi, la începutul acestui an.

 

Paraschiva Silaghi şi soţul ei au aflat abia după 20 de ani, când tocmai Dan Voiculescu i-a cerut ajutorul. Era verificat de CNSAS şi i-a cerut femeii să mintă pentru el. Refuzul acesteia l-a enervat. „Comisia mi-a spus că domnul Voiculescu m-a turnat la Securitate. Am rămas foarte mirată, am spus că vreau să văd dovezile. Pe urmă au apărut hârtiile şi eu am dat acea declaraţie care l-a enervat teribil pe domnul Voiculescu, că nu am minţit în favoarea lui”, a mai spus femeia.

 

Între Dan Voiculescu şi verişoara sa sunt acum mai multe procese pe rolul instanţei. Paraschiva Silaghi îi cere acestuia daune de 21 de milioane de euro. Voiculescu, la rândul său, o acuză pe verişoara sa de calomnie şi îi cere 136.000 de euro.

 

Dan Voiculescu a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul privind privatizarea ilegală a ICA. Decizia Tribunalului București nu este, însă, definitivă, avocații omului de afaceri formulând deja recurs.

 

(Sursa: romaniatv.net)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentBill Gates recunoaște: Ctrl-Alt-Delete a ieșit dintr-o eroare
Articolul următorActriţa Alexandra Maria Lara a cucerit Hollywood-ul cu interpretarea din "Rush: Rivalitate şi adrenalină" (VIDEO)
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments