Cinci polițiști de frontieră implicați în traficul ilegal de țigări. Anchetă de amploare a procurorilor DIICOT. Au fost emise 11 mandate de aducere

0
87

Casele a cinci agenţi ai Serviciului Poliţiei de Frontieră Botoşani au fost percheziţionate în cadrul unei anchete mai ample derulate pentru destructurarea unei reţele de contrabandă cu ţigări. Acţiunea are loc în urma unor activităţi informativ-operative, care s-au derulat pe parcursul mai multor luni.

 

Politiştii de frontieră din cadrul STPF Botoşani, lucrători SJCCOA şi DGA Botoşani, sub coordonarea procurorului DIICOT, efectuează percheziţii domiciliare la mai multe persoane suspecte ca fac parte din gruparea infracţională, fiind vizate şi domiciliile a cinci agenţi din cadrul unor Sectoare PF din Botoşani.

Polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani – ITPF Iaşi, sprijiniţi tehnic operativ de către ofiteri ai Departamentului de Informații și Protecție Internă, sub coordonarea procurorului DIICOT – Biroul Teritorial Botoşani şi cu ajutorul lucrătorilor din cadrul Serviciul de Combatere a Crimei Organizate Botoşani şi ai Serviciului Judeţean Anticorupţie Botoşani, au documentat activitatea unei grupari infracţionale, specializată în contrabanda cu ţigări, ce acţiona pe raza judeţului Botoşani.

În cauză se continuă cercetările de către procurorul DIICOT împreună cu polițiștii de frontieră din cadrul STPF Botoşani şi SJCCO Botoşani.

 

Percheziţiile au fost demarate în dimineaţa zilei de 24 octombrie 2013 de la ora 6.00 şi au vizat cinci poliţişti de frontieră şi patru cetăţeni suspectaţi că ar fi colaborat pentru introducerea în România a unor ţigări din Republica Moldova, anunță Botoșăneanul.

„S-au efectuat un  număr de 13 percheziţii domiciliare la locuinţele învinuiţilor şi la alte imobile aparţinând acestora în vederea descoperirii strângerii mijloacelor materiale de probă necesare soluţionării cauzei. S-au ridicat ţigări, telefoane mobile, cartele SIM, sume de bani şi alte bunuri”, a declarat Viorel Porumb, şeful DIICOT de la Botoşani.

Anchetatorii au emis un număr de 11 mandate de aducere din care au fost puse în executare 9. Potrivit procurorilor, reţeaua funcţiona într-un mod foarte organizat, coletele de ţigări fiind aduse în ţară mai ales prin suportul poliţiştilor de frontieră.

„Este vorba de o grupare formată din 9 învinuiţi, cetăţeni români şi moldoveni care au acţionat în vederea introducerii frauduloase în ţară a diferite cantităţi de ţigări de contrabandă de provenienţă moldovenească. Acţionau relativ elaborat beneficiind de sprijinul unui număr de cinci agenţi din cadrul Poliţiei de Frontieră de la care primeau informaţii referitoare la dispunerea patrulelor în zona de frontieră la intervalele orare în care acestea îşi executau misiunile la camerele de termoviziune”, a mai spus şeful DIICOT.

 

 

(Sursa: botosaneanul.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments