Fotbalist amenințat cu cuțitul la gât pentru a renunța la veniturile de la club

0
96

Scene halucinante s-au petrecut în fotbalul românesc, unui jucător fiindu-i pus cuţitul la gât, la propriu, pentru a renunţa la salariul pe care trebuia să-l încaseze de la club. Întreaga poveste s-a petrecut în urmă cu mai bine de şase ani, în vara lui 2007, şi a ieşit la iveală după trimiterea în judecată a patronului grupării Jiul Petroşani, Alin Șimota.

 

Potrivit ProSport, care citează date din dosar, fotbalistul Dan Gâldeanu a fost şantajat şi ameninţat de fostul patron pentru a renunţa la 7.500 de dolari, bani pe care îi avea de primit în contul salariilor restante.

„În vara lui 2007, inculpaţii Șimota, Litera şi Penciuc au şantajat un fotbalist care a activat la Jiul Petroşani, şi anume GD. Întrucât clubul nu i-a plătit drepturile salariale, jucătorul a depus un memoriu la Comisia pentru statutul jucătorului din cadrul LPF. Prin Hotărârea nr.4 din 29.05.2007, rămasă definitivă, Comisia a dat câştig de cauză jucătorului, obligând clubul să-i plătească suma de 7.500 USD, plus 1.575 lei, cheltuieli medicale (…).

Pentru a nu plăti banii şi a nu risca nici sancţionarea pe linie sportivă, Simota l-a şantajat pe jucător. În cursul lunii iunie 2007, jucătorul, care locuia în Alba Iulia, a fost sunat insistent de Șimota, care i-a solicitat să vină la Petroşani pentru a-i da banii cuveniţi. Deşi a avut unele ezitări, GD a acceptat şi, odată ajuns la club, a fost invitat de Litera în biroul lui Șimota. În încăpere, unde se afla şi Penciuc, au început ameninţările. Litera i-a pus un briceag în gât, iar Penciuc l-a ameninţat că-l loveşte cu un box pe care-l avea pe mână, după care cei doi i-au solicitat să semneze o convenţie de renunţare la drepturi, datată 29.05.2007, ceea ce de frică G.D. a făcut, fără a citi ce a semnat. După ce Litera şi Penciuc au verificat semnătura pentru ca aceasta să corespundă cu semnătura depusă de jucător pe alte acte, i-au dat drumul”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

Gâldeanu a confirmat povestea, însă dezvăluie un detaliu incredibil. Imediat ce a intrat în biroul lui Șimota, şi-a dat seama ce va urma, astfel că le-a propus agresorilor să semneze acel document prin care renunţă la bani.

Aceştia nu l-au lăsat să facă acest lucru decât după ce l-au intimidat şi ameninţat.

„Îi mulţumesc lui Dumnezeu că am scăpat cu viaţa, că pot să muncesc. Tot timpul cât am stat în acel birou am avut un sentiment de siguranţă nefiresc. Eram liniştit deşi mi-am dat seama imediat ce se va întâmpla. Când am văzut că Șimota nu vine m-am ridicat de pe scaun şi i-am întrebat senin pe cei doi dacă doresc să le semnez convenţia de renunţare la drepturi. M-au privit surprinşi. Le-am spus că am venit la club special să nu fac rău echipei, că altfel ar fi fost depunctată şi că sunt de acord să semnez orice. Deşi nu era nevoie, în acel moment au început ameninţările, mi-au pus briceagul la gât, de parcă s-ar fi simţit obligaţi să ducă la capăt o solicitare. Am semnat şi le-am repetat că nu era nevoie de ameninţări”, a povestit fostul fotbalist, în prezent antrenor.

 

Alin Șimota a fost arestat preventiv în iunie 2013, fiind apoi trimis în judecată pentru iniţiere şi constituire de grup infracţional, şantaj şi lipsire de libertate.

 

(Sursa: ziare.com)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments