Gigi Becali mai are puțin și poate ajunge președinte. Victor Ponta e în frunte, arată un sondaj Sociopol

0
71

Gigi Becali l-a depăşit pe Crin Antonescu ca nivel de încredere, potrivit unui sondaj realizat recent de Sociopol.

 

Premierul Victor Ponta este cel mai bine cotat în sondajul citat de România Tv, beneficiind de încrederea a 42% dintre români. Următoarele poziţii sunt ocupate de Sorin Oprescu (40%) şi de Călin Popescu Tăriceanu (37%).

 

George Becali este cotat la 35 de procente în sondaje, devansându-i pe Crin Antonescu (32%) şi pe Mircea Geoana (28%), care este urmat de Mihai-Răzvan Ungureanu (27%), Traian Băsescu (25%) şi Corneliu Vadim Tudor (23%). Codaşii clasamentului sunt Daniel Constantin, în care au încredere 21% dintre românii chestionaţi, Vasile Blaga (18%), Elena Udrea (17%) şi Dan Diaconescu (15%).

 

Dacă săptămâna viitoare ar avea loc alegeri pentru Parlament, alianţa aflată la guvernare ar beneficia de acelaşi grad ridicat de încredere din partea românilor, însă PSD şi PNL ca formaţiuni politice separate ar câştiga 43%, respectiv 20%, comparativ cu USL-ul, care ar obţine 63% din voturile românilor.

 

PDL ar obţine, în cazul în care ar avea loc din nou alegeri parlamentare, 15%, în vreme ce PRM şi PP-DD ar obţine câte trei, respectiv două procente.

 

Referitor la notorietatea politicienilor, 99% dintre respondenţi au auzit de Victor Ponta, Crin Antonescu, Traian Băsescu şi George Becali, în timp ce 98% au susţinut că ştiu cine sunt Elena Udrea şi Corneliu Vadim Tudor.

 

În acelaşi timp, 97% dintre participanţii la sondaj au auzit de Călin Popescu-Tăriceanu şi Dan Diaconescu, iar 96% de Mircea Geoană, care este urmat de Sorin Oprescu (94%), Mihai-Răzvan Ungureanu (92%), Vasile Blaga (91%) şi Daniel Constantin (51%).

 

Sondajul a fost realizat în perioada 5-10 octombrie prin interviuri telefonice şi a avut la bază 1.014 persoane, fiind reprezentativ pentru populaţia adultă neinstituţionalizată a României. Cercetarea are o marjă de eroare de +/- 3,1% la un nivel de încredere de 95%.

 

(Sursa: ziare.com)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentTinerii din Franța au ieșit în stradă. Proteste de amploare împotriva expulzării a doi elevi străini
Articolul următorRecord absolut în justiția românească: condamnare după doar o săptămână
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments