La ora 11.00 FIX, hingherii au intrat dispozitiv. Norma impusă de primar: 25 de câini maidanezi pe zi

0
85

Primarul Botoșaniului, Ovidiu Portariuc, a anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că se va ține de promisiune și că începând de joi va strânge de pe străzile orașului toți cânii maidanezi. Potrivit edilului, primul maidanez va fi capturat la ora 11.00 fix, urmând ca în fiecare zi să fie închiși la padocul primăriei cel puțin 25 de câini fără stăpân.

 

“Mâine (joi, n.n) la ora 11.00, invităm presa la noul padoc pentru a vedea ce am realizat. La ora 11.00 începe acțiunea de prindere a maidanezilor. Am dat termen o lună și jumătate să fie prinși toți câinii. Vor fi capturați în medie 25 de câini pe zi. Noi vom propune  să fie ținuți la padoc maxim trei luni și vom încuraja adopțiile. Vom face chiar și o campanie în acest sens.”, a spus Ovidiu Portariuc. Primarul a mai sus că va adopta și el un câine maidanez și că îi invită și pe colegii săi să facă același lucru, inclusiv pe liberali.

 

Câinii ce nu vor fi adoptați vor trebui eutanasiați, potrivit legii. Consilierii locali vor trebui să aprobe printr-un regulament perioada în care un câine fără stăpân va putea fi ținut la padoc. Primii maidanezi vor fi capturați din jurul unităților de învățământ.

 

(Sursa: botosaninecenzurat.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments