PELERINI DE LUX la sărbătoarea Sfintei Parascheva de la Iași

0
65

Cu o săptămână înainte de marea sărbătoare a Sfintei Parascheva, mulţi pelerini s-au grăbit să-şi rezerve camere la hotelurile de lux din Iaşi. Astfel că, după ce stau ore în şir la coadă pentru a atinge racla cu moaştele sfinte, credincioşii se pot relaxa în jacuzzi sau la piscină. Cei care nu s-au grăbit să îşi facă din timp rezervările nu mai au nicio şansă să găsească o cameră liberă pe ultima sută de metri. Unii au plătit chiar şi 800 de lei pentru o noapte de cazare într-un apartament de lux.

 

Pentru o cameră de două persoane într-un hotel de lux din Iaşi, pelerini din întreaga ţară plătesc chiar şi 350 de lei pentru o noapte de cazare. În acest moment, nu mai există nicio cameră disponibilă în hotelurile de lux din Iaşi.

 

 

Prețuri la hotel de lux în zona centrală

Cameră single: 295 lei / noapte

Cameră dublă: 347 lei / noapte

Apartament: 790 lei / noapte

 

Cei cu venituri medii s-au orientat spre pensiuni, unde o cameră de două persoane costă 150 de lei pe noapte. Însă pentru mulţi dintre cei care se vin să se roage, pelerinajul înseamnă sacrificiu, astfel că ei vor dormi sub cerul liber, în curtea Catedralei Mitropolitane. Primăria pune însă la dispoziția pelerinilor corturi și mai există o variantă gratuită, oferită de biserici.

 

Anul acesta, la sărbătoarea Sfintei Parascheva sunt asteptați la Iași aproximativ 300.000 de pelerini.

 

(Sursa: digi24.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments