Peste 40.000 de pelerini așteaptă, în aceste momente, să ajungă la moaștele Sfintei cuvioase Parascheva și ale Sfântului Simeon

0
99

Foto: adevarul.ro

Rândul credincioşilor care aşteaptă să se închine la moaştele Cuvioasei Parascheva şi la cele ale Sfântului Simeon depăşeşte trei kilometri. Jandarmii susţin că în zona Mitropoliei sunt peste 40.000 de oameni.

 

Pe tot parcursul nopţii au continuat să vină oameni la Iaşi, de aceea rândul pelerinilor se întinde pe 3 kilometri, pe străzile din spatele Mitropoliei. Conform reprezentanţilor Jandarmeriei, timpul de aşteptare la rând pentru a atinge sfintele moaşte este de peste 12 ore.

 

„De vineri dimineaţă, când moaştele au fost scoase din Catedrală, au fost 200 de situaţii în care pelerinii au avut nevoie de îngrijiri medicale. Sunt în general oameni în vârstă, care, pe fondul oboselii, au avut probleme de sănătate. Au intervenit cei de la ambulanţă şi de la echipajul SMURD, care staţionează în zona Mitropoliei”, a precizat maiorul Marius Ţăranu. El a mai spus că 13 persoane au fost amendate pentru tulburarea liniştii publicii.

 

Peste 1.200 de poliţişti şi jandarmi asigură ordinea publică în perioada pelerinajului religios de la Iaşi.

 

Un elicopter al MAI survolează în permanenţă zona.

 

(Sursa: digi24.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments