Remus Cernea, declarat incompatibil de către ANI. Deputatul se arată surprins

0
76

Deputatul Remus Cernea a fost declarat incompatibil, joi, de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI). Acesta a deţinut, simultan, în perioada decembrie 2012 – septembrie 2013, atât calitatea de deputat, cât şi funcţia de administrator al unei firme.

Astfel, Cernea „a încălcat dispoziţiile art. 82, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora ‘Calitatea de deputat este incompatibilă cu funcţia de (…) administrator (…) la societăţile comerciale'”, se arăta într-un comunicat ANI.

Firma la care a fost angajat deputatul este S.C. ŞED NOVE S.R.L. Cernea a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare, dar şi despre drepturile de care beneficiază.

„Persoana (…) faţă de care s-a constatat (…) starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică (…) pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”, se mai precizează în document.

În replică, deputatul Remus Cernea a declarat la postul B1 TV că este surprins de decizia ANI, în condiţiile în care el şi-a depus demisia din calitatea de administrator al firmei respective încă de la începutul anului, imediat după preluarea mandatului.

„Am ieşit din această firmă la începutul mandatului. Am despus toate actele la Parlament, am înştiinţat Comisia de Disciplină şi Imunităţi (…) Este de neînţeles acest comunicat din partea ANI (…). Am prezentat actele respective şi agenţiei, de aceea sunt suprins”, a declarat el.

Remus Cernea a precizat că a avut o comunicare cu Agenţia Naţională de Integritate, care l-a contactat şi a cerut să i se pună la dispoziţie toate documentele.

„Ceea ce am şi făcut. M-aş fi aşteptat să ţină cont”, a spus deputatul, afirmând că va încerca să se lămurească de ce ANI îl considera totuşi în incompatibilitate, din moment ce el a demisionat încă de la începutul anului.

Mai mult, Remus Cernea a declarat că firma la care a fost administrator nu a avut niciun fel de activitate economică de când a preluat-o el, în 2007.

„Aveam 100 de lei părţi sociale. Situaţia e un pic ridicolă”, a mai spus el, precizând încă o dată că a cedat părţile sociale la începutul acestui an.

Întrebat de ce nu a renunţat la această firmă înainte de a-şi prelua mandatul, dacă tot nu era în activitate, Remus Cernea a răspuns: „E o chestiune atât de minoră, nu am considerat-o ceva periculos”.

Deputatul nu a putut preciza dacă a radiat firma de la Registrul Comerţului, aşa cum prevede legea, spunând că va pune la dispoziţie toate informaţiile pe parcursul zilei de joi.

 

 

(Sursa: ziare.com)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentKim Kardashian în costum de baie după naștere. Starleta revine încet-încet la silueta de odinioară
Articolul următorVIDEO. Ce a pățit un șofer basarabean într-o intersecție
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments