Un român din cinci vrea să ia un credit de consum în următoarele 6 luni

0
72

Un român din cinci intenţionează ca în următoarele 6 luni să acceseze un credit bancar de consum, arată rezultatele studiului “Cum arată creditul ideal pentru tine?” realizat de Banca Românească în parteneriat cu platforma iVox. Sondajul a fost efectuat în perioada 9 – 23 septembrie 2013, pe un eşantion de 7.079 de respondenţi de peste 18 ani, din mediul urban.

 

În ceea ce priveşte destinaţia banilor împrumutaţi, dintre românii care doresc să obțină în următoarele 6 luni un credit de consum, o treime vor să folosească acel credit la renovarea casei sau apartamentului (36,7%). Un sfert dintre respondenți – 24,61% – s-ar folosi de un credit pentru a achiziționa un automobil, iar 18,25% intenționează să cumpere produse electrocasnice cu ajutorul împrumutului bancar.

 

În schimb, pentru a satisface o nevoie bănească imediată, cei mai mulți români apelează, în primul rând, la părinți, rude sau prieteni (46,39%). Peste 20% dintre respondenți economisesc, în timp ce aproape o cincime (18,96%) se împrumută de la o bancă. Pe de altă parte, 11,27% dintre români se găsesc de cele mai multe ori în situația de a renunța la a-și satisface nevoile din motive financiare.

 

Dobânda dictează alegerea unui credit

Aproape 87% dintre respondenţi au declarat că o dobândă cât mai mică reprezintă principala caracteristică în analiza băncii de unde se vor împrumuta. În plan secund se află rata lunară de plată cât mai mică (42,15%), încrederea în bancă (37,91%), comisioanele cât mai mici sau chiar zero (37,88%) și rapiditatea cu care se obține creditul (34,3%).

 

“Criza i-a determinat pe români să fie mai precauţi atunci când accesează un credit de consum. De asemenea, se observă că românii vor să se împrumute pentru a cumpăra bunuri şi servicii de folosinţă îndelungată, precum un automobil sau materiale de construcţii pentru a-şi renova casa. Banca Românească, prin strategia sa privind creditele de consum, doreşte să menţină un nivel foarte bun al ofertei pe această categorie de produs. În prezent, banca percepe o rată lunară de numai 23 lei la fiecare 1.000 lei împrumutaţi, oferta fiind adaptată constant la evoluţiile pieţei”, a declarat Dan Grigoriu, Director Divizia Produse şi Segmente Retail.

 

Aproape 73% dintre respondenții care doresc să obțină un credit de consum în următoarele 6 luni au mai luat cel puțin odată un credit de consum de la o bancă. Peste 41% dintre respondenți au fost mulțumiți de serviciile băncii în ceea ce privește creditele anterioare, în timp ce un sfert (24,19%) dintre respondenți sunt în situația în care trebuie să obțină un împrumut nou chiar dacă nu au fost mulțumiți de cel precedent.

 

Românii ar renunța la comoditate pentru cea mai bună ofertă

Românii ar renunța la comoditate pentru cea mai bună ofertă. Cel puțin asta declară aproape trei sferturi dintre respondenți (72,49%) care ar face un drum mai lung la o altă bancă pentru a beneficia de o dobândă mai mică. Doar un sfert dintre respondenți consideră că este mai comod ca rata lunară să le fie retrasă direct din contul băncii la care sunt deja clienți fără a fi necesară o acțiune din partea lor.

 

În plus, cele mai folosite produse bancare de către respondenții care doresc un nou credit în următoarele 6 luni sunt contul curent, cu un procent de 68,81% dintre intervievaţi, cardul de debit cu 56,79%, internet banking cu 49,58% și cardul de credit cu 44,98%.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentCompanii de top prezente la Târgul de cariere de la Iași. Firecredit, Amazon, Delphi și McDonald's vor susține conferințe și sesiuni de training
Articolul următorCât de viabilă este propunerea liberalului Relu Fenechiu de mărire a prețului la carburanți în schimbul construirii a 4.000 de kilometri de autostradă. Gogoașă politică sau soluție salvatoare?
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments