APĂ RECE PE CARTELĂ. Cetățenii vor beneficia de servicii doar dacă își încarcă la timp cartela. Ca la telefoanele mobile Pre Pay

0
110

Consiliul Judeţean Botoşani vrea să pună la punct o nouă metodă de contorizare a consumului de apă rece. Noul sistem are ca baza montarea unor contoare cu cartela, astfel încât locatarii să poată consuma apa doar dacă îşi vor cumpăra o asemenea cartela.

 

Astfel, ei vor trebui să achite în avans cartela şi să consume doar în limita valorii acesteia – adică exact atât cât au plătit. Sistemul este aproape identic cu cel folosit la telefoanele cu cartela – fixe sau mobile – doar că, în loc de  apeluri telefonice, va fi vorba de metri cubi de apă.

 

Montarea unor astfel de contoare va începe în curând şi se va introduce experimental acest sistem, la câteva asociaţii. Costurile nu sunt foarte mari, deoarece nu este nevoie de înlocuirea totală a actualelor contoare, ci doar montarea unor dispozitive electronice, cu cartele, care să închidă sau să deschidă vanele conductelor de alimentare a blocurilor.

Un astfel de sistem e aplicat de mult timp în mai toate ţările occidentale – va duce la eliminarea rău-platnicilor şi a fenomenului generat de aceştia, precum şi la diminuarea consumului de apă – care în prezent atinge cote uriaşe, arată botosaninecenzurat.ro.

 

Primele asociaţii cărora li se vor monta contoare cu cartela vor fi tocmai cele rău-platnice.

 

„Contoarele noi vor avea o garanţie de 12 ani, nu mai trebuie venit o dată la doi ani, şi va fi cu cartela, că la telefon. Ai cartela curge apa, nu ai cartelă nu curge apa. Consumatorul va merge să îşi încarce cartela. Vrei să ai apă de 50 de lei într-o lună, încarci cartela de 50 de lei, dar plata se va face în avans. În afară se practică acest sistem şi aşa va fi şi la noi în următorii doi-trei ani maxim”, a declarat Florin Țurcanu, preşedintele Consiliului Judeţean.

 

(Sursa: botosaninecenzurat.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentMaricel, asta-i ţinta! Vagonul modernizat, exploatat ca un cal de povară: 17 ore zilnic, doar două defecţiuni în cinci luni
Articolul următorCrin Antonescu a cerut demisia Președintelui Traian Băsescu pe motiv că s-a lăudat cu bunăstarea materială a familiei
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments