BARBARISM, INDIFERENȚĂ, NESIMȚIRE la Spitalul Municipal Pașcani. Un bătrân cu dureri cumplite a fost trimis acasă pentru că nu avea bani de operație

0
86

Caz strigător la cer în judeţul Iaşi: un bătrân de 84 de ani se luptă să trăiască după ce, spun rudele, un medic de la Spitalul Municipal din Paşcani a refuzat să-l opereze.

 

Omul şi-a fracturat şoldul acum câteva zile, iar doctorul le-ar fi cerut 3.000 de lei pentru intervenţie.

Pentru că nu au avut aceşti bani, pacientul a fost trimis acasă cu dureri groaznice. Adus pentru a doua oră la Urgenţe, bietul om a fost respins din nou. Abia ieri, când durerile au devenit insuportabile, rudele au reuşit să-l interneze, dar viaţa lui este în pericol. Şi nimeni nu răspunde pentru răul făcut.

Acest om a muncit o viaţă şi are o pensie de 400 de lei. Familia a încercat de trei ori să-l interneze pentru operaţie, însă medicul le-a spus rudelor că au nevoie de 3.000 de lei. Nu le-a explicat de la început că banii ar fi necesari pentru o proteză pe care spitalul din Paşcani nu avea cum să o deconteze. Mai mult, nu l-a trimis pe bătrân la Iaşi, unde ar fi primit o proteză gratuit, pe asigurarea medicală. Acasă, cu osul rupt în două bucăţi, bătrânul a agonizat 3 zile.

Marţi, pacientul a fost trimis acasă, dar rudele au venit iar la spital cu el a doua zi. Spun că s-au lovit de acelaşi răspuns. „Nu aveţi bani, nu rămâneţi în spital”. Joi seara, la capătul puterilor, bătrânul a ajuns în unitatea medicală pentru a treia oară. Abia mai putea vorbi.

Medicul implicat în acest caz nu se consideră vinovat cu nimic, deşi şi-a dat seama de la prima evaluare că starea bolnavului se va agrava dacă nu-l timite la alt spital. L-a trimis însă…acasă, arată stirileprotv.ro.

 

Discuție reporter-medic:

„- Eu vă spun că noi nu-l operăm! Ce vreţi mai clar de atâta?! Pacientul este într-o stare gravă şi dacă-l punem pe masa de operaţie nu rezistă.

– Marţi era la fel?

– Marţi era mai bine.

– Păi şi de ce nu l-aţi ţinut ?

– La noi nu e hotel!

– Păi marţi era operabil ?

– Probabil că era…Familia a spus că în momentul respectiv nu-şi permite intervenţia chirugicala.

– Păi da, nu aveam bani…”

 

Nici asistentele nu au dat dovadă de mai multă înţelegere. Au avut comentarii halucinante.

Medicul care a refuzat să-l opereze pe bătrân nu a dorit să comenteze situaţia.

Directorul medical al Spitatului Municipal din Paşcani încearcă să-şi apere colegul. Nu are însă cuvinte pentru cinismul cu care a fost tratat bătrânul.

Între timp, rudele bătrânului au făcut rost de banii necesari operaţiei, dar starea lui s-a înrăutăţit foarte mult.

 

(Sursa: stirileprotv.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments