Englezii nu glumesc! Vor să construiască un super-aeroport de 47 de miliarde de lire sterline pe Tamisa

0
72

Planurile britanicilor de a construi un aeroport de ultima generaţie pe o insulă artificială, amenajata pe râul Tamisa, au stârnit interesul internaţional datorită tehnologiilor ultra-performate şi design-ului care duce cu gândul la navele spaţiale.

Autorităţile britanice au făcut publice planurile imensului aeroport ce va fi construit în estuarul râului Tamisa şi care va deservi Londra, scrie The Mirror. 

Facilitatea de ultimă tehnologie se va intitula Aeroportul London Britannia şi va fi construită pe „Insula Boris”, cum a fost supranumită insula amenajată în mod artificial, întrucât iniţiativa îi aparține primarului Londrei, Boris Johnson.

Aeroportul va avea şase piste şi va costa peste 47 de miliarde de lire sterline. Consorţiul care se va ocupa de realizarea acestui ambiţios proiect, respectiv Testrad, a afirmat că aeroportul poate fi construit în numai şapte ani.

Propunerea a venit după ce autorităţile londoneze au constatat că este necesar ca Aeroportul Heathrow să fie extins. Opunându-se acestei idei, Boris Johnson a sugerat construirea unui nou aeroport.

Un purtător de cuvânt al Telstrad a precizat că optarea pentru ideea primarului londonez va evita demolarea multor locuinţe sau distrugerea unor spaţii verzi, cum ar fi fost cazul în care s-ar fi optat pentru extinderea aeroportului existent.

Telstrad a mai spus că, cel mai probabil, Aeroportul Heatrow va trebui să fie închis după deschiderea celul construit pe insulă, însă aceasta va oferi numeroase oportunităţi de angajare.

 

(Sursa: ziare.com)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentBulgaria avertizată de Amnesty International: „Este o creştere alarmantă şi periculoasă de atacuri xenofobe”
Articolul următor97 de militari și 2 generali condamnați în dosarul „Mită pentru avansări”
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments