Familia prezidenţială s-a îmbogăţit cu încă un creştin. Sofia Anais a fost botezată sâmbătă

0
447

Foto: adevarul.ro

Nepoata preşedintelui Traian Băsescu a primit sâmbătă taina botezului. Şeful statului a sosit la biserică înainte cu 20 de minute şi le-a declarat jurnaliştilor că nu are emoţii. Naşul Dorin Chirtoacă, primarul Chişinăului, i-a dăruit Sofiei Anais cadou de botez o ie. Soţii Cârstoiu, ceilalţi doi naşi, au păstrat linia tradiţională românească şi au anunţat că darul lor pentru finuţă este un costum popular muşcelean şi o Biblie.

Principalele momente ale botezului:

 

Slujba religioasă s-a terminat după o oră şi jumătate. Elena Băsescu a ieşit din biserică împreună cu tatăl său. Sofia Anais a rămas în braţele naşului Dorin Chirtoacă, arată Adevărul.

Spre sfârşitul slujbei, nepoata preşedintelui a fost preluată de căre Dorin Chirtoacă, în braţele căruia Sofia Anais a adormit.

 

Sofia Anais a plâns la ieşirea din cristelniţă. Bunicul Traian Băsescu a avut şi o remarcă înainte ca preotul să o scalde pe micuţă în apa sfinţită. „Lăsaţi copilul dezbrăcat că îmbrăcat o să stea cât o să fie mare“, a spus zâmbind preşedintele. Slujba de botez este oficiată de un sobor de 12 preoţi. Lumânările de botez, cristelniţa, precum şi mesele din biserică au fost împodobite cu flori de culoare albă.

 

Slujba religioasă a început la ora 14.00, aşa cum a fost programată. Naşa Monica Cârstoiu a fost cea care a ţinut-o pe Sofia Anais în braţe, mai spune Adevărul.

 

Europarlamentarul Elena Băsescu şi Bogdan Ionescu au sosit la biserică cu doar câteva minute înainte de ora 14.00. „Dumnezeu ne binecuvântează“, le-a spus Elena Băsescu ziariştilor prezenţi, înainte de a intra în biserică, ducând în braţe fetiţa. Întrebată cum este cea mică, Elena Băsescu a răspuns: „Este liniştită“. Înaintea lor a ajuns prinţesa Lia singură, anunţând că prinţul Paul este plecat din Bucureşti.

 

Preşedintele Traian Băsescu a ajuns la biserică însoţit de soţia sa, Maria Băsescu în jurul orei 13.40. „Nu am emoţii, de ce să am emoţii“, le-a spus preşedintele ziariştilor prezenţi. Întrebat cum este să fie bunic, el a răspuns: „Nu vedeţi ce împăunat sunt!?“. La numai câteva minute a apărut şi deputatul PDL Elena Udrea.

 

„Îi doresc sănătate, să crească mare şi frumoasă alături de părinţi şi să ducă mai departe românismul la fel ca şi bunicul ei. Să facă parte din generaţia cumună cu cea de aici şi cea de dincolo de Prut. Am văzut-o doar o singură dată când dormea. Este prima finuţă din România. I-am dat un cadou o ie, aşa cum am procedat şi la nunta Elenei Băsescu“, a declarat Dorin Chirtoacă la intrarea în biserică.

 

Ceilalţi doi naşi, medicul Cătălin Cârstoiu şi Monica Cârstoiu, i-a oferit nepoatei preşedintelui şi o Biblie. „I-am adus cadou un costum popular muşcelean, cusut într-o casă ţărănească din Muşcel şi o biblie“, a declarat Cătălin Cârstoiu.

 

„Aşa cum am fost alături de ea în primul timp al vieţii, în acest fel voi fi alături de ea toată viaţa“, a completat naşa Monica Cârstoiu. La biserică au ajuns şi Ioana Băsescu, fiica cea mare a preşedintelui, şi părinţii lui Bogdan Ionescu.

(Sursa: adevarul.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments