Gest normal. Un pompier ieşean a returnat banii pierduţi de un pensionar pe stradă

0
313

Gest de omenie la Târgu Frumos! Un plutonier de la Staţia de Pompieri a găsit o mie de lei şi i-a înapoiat proprietarului. Păgubitul este un pensionar şi avea banii de la un prieten care l-a împrumutat şi, fără să-şi dea seama, i-au căzut din buzunar. Nu a sperat că-i va mai vedea înapoi şi este impresionat de gestul pompierului.

 

Pompierul patrula prin curtea unităţii când a zărit în parcare banii împrăştiaţi printre maşini. I-a adunat şi, fără să stea pe gânduri, şi-a anunţat superiorii. După doar o oră, la uşa Serviciului de Pompieri s-a prezentat şi păgubitul. Omul îşi pierduse speranţa că îşi va mai recupera vreodată banii.

Este a patra oară când plutonierul Petru Martinică a găsit bunuri pierdute pe care le-a înapoiat. Omul mărturiseşte că nicio clipă nu i-a trecut prin minte să-şi oprească banii.

„M-am gândit că nu sunt ai mei şi primul gând a fost să-i predau şi să-i gosească proprietarul. Am simţit o mulţumire, o linişte şi m-am bucurat enorm că am putut ajuta pe persoana care i-a pierdut”, a spus plutonierul Petru Martinică.

Proprietarul banilor s-a declarat profund impresionat de gestul pompierului.

„N-am putut să cred aşa ceva şi cred că atât cât voi trăi eu n-am să mai pomenesc aşa oameni. Sunt deosebiţi”, Vasile Pădurariu, proprietar.

Şi colegii plutonierului au numai cuvinte de laudă la adresa acestuia.

„Având în vedere că slujba noastră este de salvare şi ajutare a populaţiei, mi se pare un gest firesc din partea noastră, o faptă deosebită care trebuie luată ca un model pentru toate persoanele”, a spus locotenentul Iftode Daniel, comandantul Staţiei de Pompieri Târgu Frumos.

Pentru gestul său de omenie, plutonierul ieşean va fi recompensat de conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

 

(Sursa: digi24.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments